Σε μια νέα έρευνα που δημοσίευσε το Fortune αναφέρει ότι ο CEO της Apple, Steve Jobs, είναι ο εξυπνότερος CEO στον τομέα της τεχνολογίας. Η έρευνα διεξήχθη μεταξύ 100 διαφημιστών και ειδικών σε βραβεύσεις για δέκα διαφορετικές κατηγορίες, οι απόψεις των οποίων αξιολογήθηκαν με βάση την εμπειρία και την επίδραση των λεγόμενων τους τα τελευταία χρόνια.

Το Fortune τονίζει ότι η απίστευτη επιτυχία της Apple από το 1997, όταν και επέστρεψε σε αυτή ο Steve Jobs, επέφερε περίπου 250 δισεκατομμύρια δολάρια στην εταιρία, παρά το γεγονός ότι πλέον ασχολείται με τέσσερις διαφορετικούς τομείς τεχνολογίας. Μάλιστα, αναφέρει χαρακτηριστικά ότι το να επιτύχεις σε έναν τομέα μπορεί να είναι απλή τύχη, αλλά σε τέσσερις είναι σίγουρα ιδιοφυές.

Είναι οραματιστής, ένας εξαιρετικός manager και showman που καταφέρνει να δημιουργεί τεράστια προσμονή στο κοινό για τα νέα προϊόντα της εταιρίας, έτσι ώστε κάθε επίσημη παρουσίαση να μοιάζει με ιστορικό γεγονός! Συν τοις άλλοις, φιγουράρει σαν ένα pop είδωλο, με απίστευτη αναγνωρισιμότητα στον κόσμο, παρά το γεγονός ότι η δουλειά που κάνει δεν είναι και ιδιαίτερα προβεβλημένη. Ακόμη, διατηρεί ένα προφίλ "δικτάτορα" (θυμηθείτε τη διαμάχη με την Adobe) αλλά ταυτόχρονα καταφέρνει να αφήνει άφωνους τους καταναλωτές με το εκλεπτυσμένο design των προϊόντων της Apple.

Φιναλίστ αυτής της ιδιόμορφης έρευνας είναι οι CEO της Amazon, Jeff Bezos, της Dendreon's (εταιρία βιοτεχνολογίας), Mitch Gold, της κινέζικης ιστοσελίδας Alibaba, Jack Ma, και της Demand Media, Richard Rosenblatt.

Εξάλλου, ο Jony Ive (σχεδιαστής και αντιπρόεδρος της Apple) ανακυρύχθηκε πρώτος στην κατηγορία "εξυπνότερος designer", ο οποίος στα 43 του αναγνωρίζεται ως ένας τελειομανής δημιουργός που ηγείται μιας μικρής ομάδας με πρωτοφανή μυστικότητα. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι περισσότεροι εργαζόμενοι της Apple δεν επιτρέπεται να εισέλθουν στο στούντιο του. Άλλωστε, η συνεισφορά του με τα iPod, iPhone και iPad αποτελεί σημείο αναφοράς όχι μόνο για την Apple, αλλά και για όλους τους σχεδιαστές ευρύτερα.

Δεν γνωρίζουμε κατά πόσο μία δημοσκόπηση σε μια τόσο μικρή ομάδα ερωτηθέντων λέει την αλήθεια, αλλά δεν μπορεί κανείς να αμφισβητήσει την επανάσταση που έχουν φέρει τα δύο μεγάλα κεφάλια της Apple στον χώρο της τεχνολογίας και της ζωής μας γενικότερα.

[πηγή Fortune]
Advertisements