Απαγόρευση των όρων Facebook και Twitter στις ραδιοτηλεοπτικές εκπομπές της Γαλλίας!

CSA Bans Facebook and Twitter

Το αντίστοιχο…ΕΣΡ της Γαλλίας (Conseil Supérieur de l’Audiovisuel – CSA) απαγορεύει πλέον στα ειδησεογραφικά πρακτορεία να αναφέρουν τους όρους “Facebook” και “Twitter” στην τηλεόραση και το ραδιόφωνο, εκτός εάν τα κοινωνικά δίκτυα αποτελούν μέρος της είδησης, με αποτέλεσμα να μην είναι δυνατό ούτε καν να προτρέπουν το κοινό τους με φράσεις όπως “ακολουθήστε μας στο Twitter” ή “δείτε τη σελίδα μας στο Facebook”!

Η απαγόρευση αυτή βασίζεται σε ένα διάταγμα της Γαλλικής κυβέρνησης, που ισχύει από τις 27 Μαρτίου 1992, το οποίο απαγορεύει την προώθηση εμπορικών προϊόντων από ειδησεογραφικά προγράμματα, κάτι που δε φαίνεται και τόσο παράλογο.

Ωστόσο, οι απόψεις διίστανται, αφού θα μπορούσε να πει κανείς ότι τα Facebook και Twitter έχουν εισβάλλει τόσο πολύ στην καθημερινότητα μας που πλέον θεωρούνται αυτονόητες έννοιες και όχι εμπορικά brands (άσχετα εάν στην πραγματικότητα είναι), όπως δηλαδή θεωρούμε και τη Google.

Από την άλλη, σύμφωνα με την υπηρεσία CSA, η τήρηση του νόμου έχει να κάνει καθαρά με θέματα δικαιοσύνης και αξιοκρατίας:

Γιατί να δείχνουμε προτίμηση στο Facebook, το οποίο αξίζει δισεκατομμύρια δολάρια, όταν υπάρχουν τόσα πολλά διαφορετικά κοινωνικά δίκτυα που παλεύουν να αναγνωριστούν; Αυτό αποτελεί διαστρέβλωση του ανταγωνισμού. Εάν επιτρέψουμε στα Facebook και Twitter να εμφανίζονται στον “αέρα”, θα έχουμε συνεχείς διαμαρτυρίες από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα “γιατί όχι εμάς;”

Αξιοκρατικό επιχείρημα ή προσπάθεια “φίμωσης” των εκατομμυρίων χρηστών; Τα συμπεράσματα δικά σας….

[πηγή VentureBeat]

About Chris Elpidis

Σχόλια, κριτική, κοπλιμέντα, αφορισμοί, δωροδοκίες και ό,τι άλλο θέλετε στο @celpidis και στο Google+
This entry was posted in Facebook, Social networks, Twitter. Bookmark the permalink.