Game of Thrones: Η πιο πειρατική σειρά για δεύτερη συνεχή χρονιά!

game-of-thrones

Σύμφωνα με την ετήσια ανασκόπηση του Torrentfreak για το 2013, το 'Game of Thrones' κατέκτησε για δεύτερη συνεχή χρονιά τον τίτλο της πιο πειρατικής τηλεοπτικής σειράς με  5.9 εκατομμύρια (BitTorrent) downloads!

Δεύτερο στη σειρά ακολούθησε το 'Breaking Bad' με 4.2 εκατ. downloads και το 'Walking Dead' με 3.6 εκατομύρια. Αξίζει να σημειώσουμε ότι σε αντίθεση με τις δύο τελευταίες σειρές, τα 'Game of Thrones', 'Homeland' και 'Dexter' (τα οποία προβάλονται σε συνδρομητικά κανάλια) σημείωσαν περισσότερα διαδικτυακά downloads από τον αριθμό των τηλεθεατών που τα παρακολούθησαν στην τηλεόραση.

Παρόλα αυτά, όλοι οι άνθρωποι των media δεν βλέπουν απαραιτήτως την πειρατεία ως κάτι αρνητικό αφού πολλές φορές αποτελεί το καλύτερο μέσο για την παρακολούθηση τη δημοτικότητας των σειρών. Πιο συγκεκριμένα, το Σεπτέμβριο που μας πέρασε η Kelly Merryman του Netflix (VP of Content Acquisition) παραδέχτηκε ότι το Netflix συμβουλεύεται τις πειρατικές ιστοσελίδες προκειμένου να αποφασίσει ποιες σειρές να συμπεριλάβει στο δίκτυο του και ποιες όχι.

Όσο για το CEO της Time Warner, Jeff Bewkes, όταν κλήθηκε να σχολιάσει την ανάδειξη του 'Game of Thrones' ως η πιο πειρατική σειρά για το 2012, δήλωσε ότι "το γεγονός αυτό είναι καλύτερο και από βραβείο Emmy..."

Η λίστα με τις 10 πιο πειρατικές τηλεοπτικές σειρές για το 2013 διαμορφώθηκε ως εξής:

pirated_shows

 [via]

Loading