Garmin Fenix 5 / 5S / 5X: Γνώρισε την κορυφαία νέα σειρά smartwatches για αθλητική δραστηριότητα και όχι μόνο [Video]

Αναδημοσίευση από το eGalaxy.gr

Δύο χρόνια ακριβώς μετά την παρουσίαση του fenix 3, η Garmin παρουσιάζει τη νέα γενιά του κορυφαίου της ρολογιού, το fenix 5 (η ονομασία fenix 4 απορρίφθηκε για "προληπτικούς λόγους"). Παρακάτω αναλύουμε τις νέες δυνατότητες των τριών συνολικά νέων μοντέλων και τα συγκρίνουμε με το fenix 3.

Καταρχήν έχουμε 3 διαφορετικά μοντέλα: fenix 5S (small με διάμετρο 42mm), fenix 5 (με διάμετρο 47mm) και fenix 5X (με διάμετρο 51mm - ίδια δηλαδή με του τωρινού fenix 3). Σύμφωνα πάντα με την Garmin, το fenix 5S απευθύνεται κυρίως για γυναίκες ή άντρες με λεπτό καρπό, το fenix 5 απευθύνεται σε όλους, ενώ το fenix 5X σε όσους χρειάζονται δυνατότητες πλοήγησης με χάρτη. Επίσης υπάρχουν συνολικά 15 συνδυασμοί των παραπάνω τριών εκδόσεων (διαφορετικά λουράκια ή μπρασελέ, απλό κρύσταλλο ή ζαφείρι, διάμετρος κάσας κλπ). Ιδιαίτερα σημαντικό είναι το γεγονός ότι όλα τα νέα fenix 5 διαθέτουν τον ενσωματωμένο αισθητήρα νέας γενιάς Elevate ο οποίος δεν εξέχει καθόλου από το σώμα του ρολογιού αυξάνοντας έτσι σημαντικά την άνεση.

Νέες δυνατότητες και χαρακτηριστικά fenix 5

  • Τρία διαφορετικά μεγέθη - 42/47/51 mm
  • Ενσωματωμένος οπτικός παλμογράφος Elevate για παλμούς από τον καρπό με νέο πλήρως ενσωματωμένο αισθητήρα για καταγραφή καρδιακής συχνότητας όλο το 24ωρο
  • Νέα Έγχρωμη οθόνη Chroma υψηλότερης ανάλυσης για βέλτιστη ορατότητα ακόμα και στο άμεσο ηλιακό φως
  • Νέα εξελιγμένη καταγραφή δραστηριοτήτων & ύπνου (καταγράφει περισσότερα δεδομένα σε σύγκριση με το fenix 3)
  • Νέα επανασχεδιασμένα λουράκια Quickfit - Η συλλογή από λουράκια QuickFit™ περιλαμβάνει λουράκια από δέρμα, μπρασελέ ή σιλικόνη και η αλλαγή τους γίνεται ακαριαία χωρίς να απαιτούνται εργαλεία
  • Υποστήριξη διαδρομών Strava live
  • Κεντρικό widget επιδόσεων που καταγράφει την πρόοδό σας και τους πιο σημαντικούς δείκτες φυσικής κατάστασης όπως κατάσταση προπόνησης, VO2Max, φόρτο προπόνησης, σύμβουλος αποκατάστασης, FTP κλπ.
  • Training Effect 2.0, κατάσταση προπόνησης και φόρτος προπόνησης
  • Group Track - Σας επιτρέπει να ακολουθείτε μέλη της ομάδας σας, για να είστε σίγουροι ότι δεν θα χαθεί κανείς κατά τη διάρκεια των κοινών σας δραστηριοτήτων
  • Εξελιγμένη λειτουργία Ultratrac - Για μεγαλύτερη ακρίβεια στην εκτεταμένη λειτουργία UltraTrac και μεγαλύτερη αυτονομία (μέχρι 100 ώρες fēnix 5/5x, 50 ώρες fēnix 5S)
  • Υποστήριξη πρόσθετων περιφερειακών αισθητηρίων Bluetooth Smart (ζώνες heart rate τρίτων κατασκευαστών, βατόμετρα, αισθητήρια ποδηλάτου κλπ)

Επιπλέον χαρακτηριστικά εκδόσεων Sapphire

  • Υψηλής ποιότητας κρύσταλλο ζαφείρι για αντοχή σε πολύ σκληρές συνθήκες
    Wi-Fi για αυτόματη μεταφορά δραστηριοτήτων στο Garmin Connect όταν συνδέεται με ασύρματα δίκτυα
  • Δεύτερο σετ λουράκια QuickFit στη συσκευασία

Επιπλέον χαρακτηριστικά έκδοσης fenix 5X

  • Προ-φορτωμένος πλοηγήσιμος χάρτης TOPO Europe μαζί με καινοτόμες λειτουργίες πλοήγησης
  • Η λειτουργία "Γύρω μου" εμφανίζει σημεία ενδιαφέροντος, τοποθεσίες και άλλα αντικείμενα του χάρτη στην οθόνη
  • Στο τρέξιμο ή την ποδηλασία το ρολόι προτείνει διαδρομές με βάση την απόσταση που θέλετε να διανύσετε
  • Καθοδήγηση με μια ματιά με ευανάγνωστες οδηγίες πλοήγησης στην οθόνη για επερχόμενες στροφές
  • Προβολή δεδομένων στο χάρτη για να μη χάνετε καμία πληροφορία

Αυτονομία fenix 5

Σημαντική αναβάθμιση έχει δεχτεί και ο τομέας της αυτονομίας. Πιο συγκεκριμένα, παρόλο το σημαντικά μικρότερο μέγεθος του, το fenix 5S έχει αυτονομία 9 ημερών με καθημερινή παρακολούθηση καρδιακών παλμών και 14 ωρών χρήσης GPS (με την λειτουργία Ultratrac φτάνει τις 40 ώρες).

Το fenix 5 έχει αυτονομία 14 ημερών με καθημερινή παρακολούθηση καρδιακών παλμών και 24 ωρών με συνεχόμενη χρήση GPS (με την λειτουργία Ultratrac φτάνει τις 75 ώρες).

Τέλος το fenix 5X έχει αυτονομία 12 ημερών με καθημερινή παρακολούθηση καρδιακών παλμών και 20 ωρών με συνεχόμενη χρήση GPS (με την λειτουργία Ultratrac φτάνει τις 50 ώρες).

Αναβαθμισμένη εσωτερική μνήμη

Όλες οι εκδόσεις fenix 5 διαθέτουν μεγαλύτερη εσωτερική μνήμη (64MB) σε σύγκριση με την προηγούμενη γενιά έτσι ώστε να είναι πλήρως συμβατές με τη νέα πλατφόρμα Connect IQ 2 της Garmin.

Το fenix 5X διαθέτει επιπλέον 12GB για φόρτωση χαρτών, 10,000 σημείων και 100 διαδρομών.

Διαθεσιμότητα και τιμές

Όλες οι εκδόσεις του fenix 5 αναμένονται να είναι διαθέσιμες στο eGalaxy.gr σε δύο μήνες από τώρα (15-30 Μαρτίου) ενώ οι τιμές τους θα ξεκινούν από τα €599.

Δεδομένου ότι η αρχική διαθεσιμότητα θα είναι περιορισμένη, μπορείτε το να προ-παραγγείλετε από το eGalaxy.gr ή καλώντας στο 211-79 00 999.

Loading