Garmin Forerunner 620 και 220: Υπάρχει ένας προπονητής σε κάθε ρολόι [Δελτίο Τύπου]

Forerunner620_HR_2022.8

Βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να σας παρουσιάσουμε δύο ολοκαίνουρια αθλητικά ρολόγια με GPS από την Garmin, τα Forerunner 620 και 220 που όπως θα διαπιστώσετε είναι το αμέσως επόμενο καλύτερο πράγμα από έναν προσωπικό προπονητή!

Το Forerunner 620 διαθέτει εξελιγμένες λειτουργίες όπως σύμβουλος ανάρρωσης, πρόβλεψη επίδοσης αγώνα και εκτίμηση μέγιστου VO2 για να βοηθάει τους δρομείς να προπονούνται πιο αποτελεσματικά και να επιτυγχάνουν τους στόχους τους. Όταν χρησιμοποιείται σε συνδυασμό με το νέο αισθητήριο καρδιακών παλμών HRM-Run, το 620 σας παρέχει πληροφορίες για τον τύπο του τρεξίματος.

Στην προπόνηση σε εσωτερικό χώρο, όπως για παράδειγμα στο διάδρομο, τα 620 και 220 διαθέτουν ενσωματωμένο αξελερόμετρο που καταγράφει την απόσταση και το ρυθμό χωρίς να απαιτείται κανένα επιπρόσθετο αξεσουάρ.

Ανεξάρτητα από την εμπειρία, το κίνητρο ή τις επιδόσεις κάθε δρομέα, όλοι θα ήθελαν να γνωρίζουν πόσο μπορούν να βελτιώσουν και να μετρήσουν αντικειμενικά την φυσική τους κατάσταση. Το Forerunner 620 το επιτυγχάνει αυτό εκτιμώντας το μέγιστο VO2 που είναι ένας καλός δείκτης της αθλητικής ικανότητας. Παλαιότερα, ο μόνος τρόπος ακριβής μέτρησης του VO2 ήταν στο εργαστήριο.

Όταν χρησιμοποιείτε αισθητήριο καρδιακών παλμών το 620 συγκεντρώνει σε έναν αλγόριθμό μία σειρά δεδομένων όπως την ταχύτητα τρεξίματος, τους παλμούς ανά λεπτό και την μεταβλητότητα των παλμών για να εκτιμήσει το μέγιστο VO2 του αθλητή. Αυτός ο αριθμός υποδεικνύει το μέγιστο όγκο οξυγόνου που καταναλώνεται το λεπτό, ανά κιλό σώματος στη μέγιστη απόδοση.

Θεωρητικά όσο περισσότερο οξυγόνο καταναλώνει ένας αθλητής στη μέγιστη απόδοση, τόσο περισσότερη ενέργεια παράγει. Ένας χρωματιστός δείκτης στο ρολόι δείχνει το επίπεδο VO2 σε σχέση με άλλους αθλητές ίδιου φύλου και ηλικίας. Ανάλογα με την εκτίμηση μέγιστου VO2, το 620 μπορεί να προβλέψει το χρόνο ενός αθλητή σε έναν αγώνα για διαφορετικές αποστάσεις. Αυτό δίνει στο δρομέα ένα χρόνο-στόχο για τον επόμενο αγώνα, προϋποθέτοντας ότι θα ακολουθήσει την κατάλληλη προετοιμασία.

Forerunner620_HR_0069.6

Με το νέο σύμβουλο ανάρρωσης του Forerunner 620, δεν χρειάζεται να μαντεύετε ποια μέρα θα πρέπει να ξεκουραστείτε και ποια να προπονηθείτε σκληρά. Όπως και ο προπονητής, μαθαίνει τον δρομέα και την φυσιολογία του με βάση τα δεδομένα καρδιακών παλμών, ώστε να συγκρίνει την προπόνηση με την προηγούμενη για να δείχνει πόσος χρόνος απαιτείται για πλήρη ανάρρωση και πότε ο αθλητής θα είναι έτοιμος για την επόμενη σκληρή προπόνηση.

Όταν φοράτε το HRM-Run, το 620 κάνει έναν έλεγχο ανάρρωσης, παρέχοντας πληροφορίες για την κατάσταση ανάρρωσης του αθλητή από τα πρώτα λεπτά τρεξίματος. Όταν η προπόνηση ολοκληρωθεί, η συσκευή δείχνει πότε ο αθλητής θα πρέπει να επιχειρήσει την επόμενη εντατική προπόνηση. Τα χρώματα είναι επεξηγηματικά από μόνα τους: πράσινο σημαίνει ότι ο αθλητής είναι έτοιμος. Όταν το χρώμα είναι κόκκινο και ο προτεινόμενος χρόνος ανάρρωσης είναι πάνω από 3 μέρες, ο αθλητής θα πρέπει να ξεκουραστεί ή να κάνει ένα πολύ χαλαρωτικό τρέξιμο.

Το HRM-Run διαθέτει αξελερόμετρο που μετράει την κίνηση του κορμού ώστε να παρέχει 3 διαφορετικές μετρήσεις για το τρέξιμο:

  • Ρυθμός βημάτων: το σύνολο των βημάτων ανά λεπτό με συνδυασμό δεξιού/αριστερού ποδιού
  • Κάθετη ταλάντωση: η «αναπήδηση» κατά την κίνηση του αθλητή. Δείχνει την κάθετη κίνηση στον κορμό του αθλητή και υπολογίζεται σε εκατοστά.
  • Χρόνος επαφής με το έδαφος: ο χρόνος της επαφής του ποδιού με το έδαφος σε κάθε βήμα και υπολογίζεται σε χιλιοστά του δευτερολέπτου.

Χάρη στην ασύρματη τεχνολογία Bluetooth Smart οι χρήστες των Forerunner 620 και 220 μπορούν να στέλνουν απευθείας τα δεδομένα τους στο Garmin Connect, τη δωρεάν Online κοινότητα της Garmin, χωρίς να απαιτείται σύνδεση με υπολογιστή. Η μεταφορά γίνεται μέσω της εφαρμογής Garmin Connect Mobile σε συμβατό Smartphone.

Επιπρόσθετες λειτουργίες είναι το Live Tracking, που σημαίνει ότι οι φίλοι σας μπορούν να παρακολουθούν δεδομένα σας σε πραγματικό χρόνο αρκεί να έχετε συνδέσει το 620 ή το 220 με συμβατό Smartphone. Μοιραστείτε τις επιτυχίες σας αμέσως μετά τον αγώνα με την εφαρμογή Garmin Connect Mobile.

Κατεβάστε από το Garmin Connect έτοιμα προπονητικά προγράμματα και ακολουθήστε τα άμεσα με το 620 ή το 220. Οι ιδιοκτήτες Forerunner 620 μπορούν να δημιουργήσουν WiFi hot spots, όπως στο σπίτι ή στο γραφείο για να συγχρονίζονται αμέσως με το Garmin Connect μόλις βρεθούν εντός εύρους.

Forerunner220_HR_2029.10

Στα Forerunner 220 και 620 έχει ενσωματωθεί η λειτουργία Τρέξιμο/Περπάτημα που επιτρέπει στο χρήστη να δημιουργήσει ένα πρόγραμμα προπόνησης που να περιλαμβάνει διαστήματα τρεξίματος και περπατήματος χωρίς να αποκλείουν και άλλες λειτουργίες όπως Auto Lap και Auto Pause.

Τόσο το Forerunner 620 όσο και το 220 είναι αδιάβροχα μέχρι 50μ και προφανώς είναι απόλυτα ανθεκτικά στη βροχή και τον ιδρώτα. Μπορείτε να χειριστείτε την οθόνη αφής του 620 ακόμα και με γάντια, ενώ η λειτουργία του 220 γίνεται πανεύκολα με κουμπιά. Και τα δύο ρολόγια έχουν επαναφορτιζόμενη μπαταρία με αυτονομία μέχρι έξι εβδομάδες σε λειτουργία ρολογιού και μέχρι 10 ώρες σε λειτουργία προπόνησης.

Το Forerunner 620 διατίθεται σε δύο εκδόσεις μπλέ/μαύρο και λευκό/πορτοκαλί ενώ το Forerunner 220 διατίθεται σε μαύρο/κόκκινο και λευκό/μωβ.

Οι προτεινόμενες τιμές λιανικής είναι:

  • Forerunner 220 - €249 και €299 με το Premium Heart Rate Monitor
  • Forerunner 620 – €399 και €449 με το HRM-Run

Τα Forerunner 220 και 620 αναμένονται στην Ελλάδα αρχές Νοεμβρίου.

Forerunner220_HR_0119.6

Advertisements

About Chris Elpidis

Σχόλια, κριτική, κοπλιμέντα, αφορισμοί, δωροδοκίες και ό,τι άλλο θέλετε στο @celpidis και στο Google+
This entry was posted in Gadgets, Garmin, Watches. Bookmark the permalink.