Η Γερμανία εγκαταλείπει την πυρηνική ενέργεια!

Η Γερμανία φαίνεται να είναι η πρώτη μεγάλη βιομηχανική δύναμη που εγκαταλείπει την πυρηνική ενέργεια, αφού σύμφωνα με ανακοίνωση της τη Δευτέρα μέχρι το 2022 θα έχει κλείσει και τους τελευταίους πυρηνικούς αντιδραστήρες της.

Germany Nuclear Protest

Όπως αναφέρει ο Υπουργός Περιβάλλοντος, Νόρμπερτ Ρεντγκεν, μέχρι το τέλος του 2021 θα έχει τεθεί εκτός λειτουργίας η συντριπτική πλειοψηφία των 17 γερμανικών αντιδραστήρων, ενώ οι 3 τελευταίοι και πιο σύγχρονοι από αυτούς θα συνεχίσουν τη λειτουργία τους μέχρι το 2022, το αργότερο, απόφαση που χαρακτηρίσε ως μη αναστρέψιμη.

Μετά την πυρηνική καταστροφή στη Φουκουσίμα τον Μάρτιο, η Άγκελα Μέρκελ αποφάσισε να διακόψει άμεσα μια σειράς από τους παλαιότερους πυρηνικούς σταθμούς και ξεκίνησε διάλογο για την εγκατάλειψη της πυρηνικής ενέργειας, ο οποίος αναμένεται να ολοκληρωθεί με επίσημη απόφαση του υπουργικού συμβουλίου στις 6 Ιουνίου.

Η Γερμανία θα πρέπει να βρει μέχρι το τέλος του 2022 με ποιόν τρόπο θα καλύψει το 22% των αναγκών της σε ηλεκτρική ενέργεια, που σήμερα καλύπτεται από τους πυρηνικούς σταθμούς. Στο σημείο αυτό έρχονται να απαντήσουν οι Πράσινοι (η δημοτικότητα των οποίων έχει αυξηθεί κατακόρυφα μετά την πυρηνική καταστροφή στη Φουκουσίμα) τονίζοντας την ανάγκη προσφυγής στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και όχι στις μονάδες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με χρήση του άνθρακα.

Όμως η Γερμανία δεν είναι η μόνη χώρα που παίρνει μια τέτοια απόφαση. Συγκεκριμένα,η Ιταλία, εγκατέλειψε την πυρηνική ενέργεια το 2007 κατόπιν δημοψηφίσματος, μετά την πυρηνική καταστροφή του Τσερνόμπιλ, ενώ την περασμένη εβδομάδα, η Ελβετία δεσμεύθηκε να εγκαταλείψει κι αυτή με τη σειρά της την πυρηνική ενέργεια μέχρι το 2034.

[πηγή News247]

This entry was posted in Misc and tagged , . Bookmark the permalink.