Η Verizon ετοιμάζει το δικό της tablet PC σε συνεργασία με άγνωστο μέχρι στιγμής κατασκευαστή, ο οποίος όμως θα χρησιμοποιήσει software της Google στη συσκευή. Ο CEO της Verizon, Lowell McAdam, επιβεβαίωσε σε δηλώσεις του στην Wall Street Journal ότι η συνεργασία με την Google βρίσκεται στα σκαριά, με σκοπό να καταφέρει η Verizon να ανταγωνιστεί την AT&T με μια συσκευή παρόμοια του iPad.

Η Verizon δεν αποκαλύπτει τον κατασκευαστή ή κάποιο χρονοδιάγραμμα, και ταυτόχρονα η Google αρνείται να σχολιάσει οτιδήποτε σχετικό με την Verizon, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι οποιαδήποτε εταιρία μπορεί να χρησιμοποιήσει το open source software της για τη δημιουργία φορητών συσκευών. Εξάλλου, η Verizon ήδη κατασκευάζει ένα νέο δίκτυο για να αντικαταστήσει την υπάρχουσα τεχνολογία CDMA και ελπίζει ότι θα έχει συσκευές έτοιμες προς λειτουργία στις αρχές του 2011, οι οποίες θα μπορούν αναπαράγουν stream videos σε ταχύτητες συγκρίσιμες ή μεγαλύτερες της AT&T.

Προς το παρόν, οι Apple και AT&T θα συνεχίσουν να απολαμβάνουν το ''εικονικό'' μονοπώλιο τους στην αγορά των tablets, αλλά αναμένονται με ενδιαφέρον οι προσπάθειες των ανταγωνιστών τους.

[πηγή WSJ]
Advertisements