Η Google θέλει να μετατρέψει το Android σε fitness tracker

Google

Είδαμε και κατά τη διάρκεια της φετινής CES 2014 ότι οι φορετές συσκευές αποτελούν ήδη μια κατηγορία που αναμένεται να έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον μέσα στους επόμενους μήνες. Εκτός από ξεχωριστά προϊόντα, ωστόσο, υπάρχουν τρόποι έτσι ώστε μια άλλη κατηγορία συσκευών που χρησιμοποιούμε σχεδόν όλοι να προσφέρει παρόμοια λειτουργικότητα: τα smartphones.

H Apple για παράδειγμα ενσωματώνει ειδικούς αισθητήρες σε συνδυασμό με κώδικα στο λειτουργικό σύστημα απευθείας στα iPhone 5S και iPad mini που μπορούν να λειτουργήσουν ως βηματόμετρα παρουσιάζοντας στοιχεία για το πόσα χιλιόμετρα περπατήσατε και λοιπές σχετικές πληροφορίες.

Τον δρόμο αυτό φαίνεται να ακολουθεί και η Google μέχρι στιγμής με το Nexus 5 και το Android 4.4 KitKat ενώ σύμφωνα με πληροφορίες αναπτύσσει νέο ειδικό Fitness API για το Android που θα επιτρέπει σε εφαρμογές να έχουν πρόσβαση σε δεδομένα κίνησης. Με αυτόν τον τρόπο θα μπορούν εφαρμογές να αντλούν αυτά τα στοιχεία, να τα επεξεργάζονται και να παρουσιάζουν ενδιαφέροντα στατιστικά στοιχεία, τρόπους βελτίωσης, συμβουλές κτλπ.

Μέχρι στιγμής δεν γνωρίζουμε περισσότερες λεπτομέρειες για τα ακριβή σχέδια της Google αλλά αναμένουμε με ενδιαφέρον την ευρεία διάθεση του API και το πως θα το εκμεταλλευτούν οι προγραμματιστές.

[via GoogleSystemBlog]

Loading