Google Android OS: Στην κορυφή των λειτουργικών συστημάτων για smartphones με αύξηση 615%, μειώνει τη διαφορά από το iPad με 22%!

Έφτασε η ώρα για τη Google να πανηγυρίσει και επίσημα την πρωτιά στο χώρο των mobile λειτουργικών συστημάτων, καθώς η τελευταία στατιστική ανάλυση της Canalys δίνει στο Android OS την πρώτη θέση στον κόσμο σε αριθμό πωλήσεων και μερίδιο αγοράς.

Οι πληροφορίες προέρχονται από τα στατιστικά στοιχεία του τελευταίου τριμήνου 2010, με το Android OS να βρίσκεται στο 32.9% των smartphones που διατέθηκαν, με δεύτερο το Symbian OS της Nokia και τρίτο το iOS της Apple.

Η τρομακτική ώθηση στις πωλήσεις των Android smartphones οφείλεται στην υποστήριξη από αρκετές μεγάλες εταιρίες του χώρου, όπως οι LG, Samsung, Acer και HTC με ποσοστά ανάπτυξης 4127%, 1474%, 709% και 371% αντίστοιχα, ενώ οι Samsung και HTC οφείλονται για το 45% των συνολικών πωλήσεων! Αξίζει να σημειωθεί ότι το τελευταίο τρίμηνο του 2009 είχαν διατεθεί 4.7 εκατ. συσκευές, ενώ το αντίστοιχο διάστημα του 2010 ο αριθμός έφτασε τα 33.3 εκατ. δηλαδή αύξηση 615%!

Τέλος, φαίνεται ότι βρίσκει το δρόμο του και στον χώρο των tablets, καθώς κατέλαβε περίπου 22% της αγοράς, αρκετά μακριά από το 75% του iPad, αλλά δε πρέπει να ξεχνάμε ότι ακόμη δεν έχει κυκλοφορήσει η tablet-optimized έκδοση Android 3.0 Honeycomb.

[πηγή Canalys]
Loading