Σε μαύρη λίστα από τη Google τα PirateBay, IsoHunt, 4shared και πολλά άλλα

Σε μια προσπάθεια να καταπολεμήσει την πειρατεία ή το πιθανότερο να τα έχει καλά με τις μεγάλες εταιρείες copyright, η Google αποφάσισε να πάρει δραστικά μέτρα ενάντια στις κορυφαίες file-sharing ιστοσελίδες, όπως οι 'The Pirate Bay', 'IsoHunt', '4shared', 'kickasstorrents' και πολλές άλλες...

Αυτό που αποφάσισε, λοιπόν, να κάνει, είναι να αποκλείσει τα ονόματα των εν λόγω ιστοσελίδων από τις υπηρεσίες Google Instant και Auto-Complete, με τις ιστοσελίδες να συνεχίζουν να υφίστανται κανονικά. Για να γίνουμε πιο κατανοητοί, από τις υπηρεσίες αυτές αποκλείονται όλες οι αναζητήσεις του τύπου : "thepiratebay", “the pirate bay,” “isohunt,” “torrentreactor,” “bitjunkie,” “kickasstorrents,” “sumotorrent,” “btmon,” “extratorrent”, “4shared,” “filesonic” and “fileserve.”

Ο ιδιοκτήτης της IsoHunt, Gary Fung, σχολιάζει με καυστικότατο τρόπο την ενέργεια της Google:

"Πρόκειται για μια κομψή προσπάθεια λογοκρισίας συγκριτικά με τα μέτρα PROTECT IP και SOPA, αλλά παρ' όλα αυτά εξακολουθεί να είναι λογοκρισία και αυτό είναι μόνο αρχή. Η Google γίνεται ολοένα και περισσότερο ένας φαρισαϊκός Big Brother του Διαδικτύου. Και όλα αυτά για το 'Don't be Evil' (το μότο της Google)"

[πηγή torrentfreak]

Advertisements
This entry was posted in Google, Internet and tagged . Bookmark the permalink.

2 Responses to Σε μαύρη λίστα από τη Google τα PirateBay, IsoHunt, 4shared και πολλά άλλα

  1. Pingback: Σε μαύρη λίστα από τη Google τα PirateBay, IsoHunt, 4shared και πολλά άλλα | Κάθε Μέρα

  2. Pingback: Στη μαύρη λίστα της Google τα domains του The Pirate Bay