Στις αρχές Μαρτίου κυκλοφόρησε μια νέα έκδοση beta του Google Chrome, η οποία περιελάμβανε αυτόματη μετάφραση και καλύτερο έλεγχο προσωπικών δεδομένων. Πλέον, όλες οι νέες λειτουργίες μπορούν να δοκιμαστούν από όλους τους χρήστες του Chrome.

Η υπηρεσία αυτόματης μετάφρασης χρησιμοποιεί την τεχνολογία Google Translate, η οποία αναγνωρίζει και μεταφράζει αυτόματα ολόκληρες ιστοσελίδες σε 52 διαφορετικές γλώσσες, σε λιγότερο από 1 δευτερόλεπτο. Στο Chrome η αναγνώριση της γλώσσας γίνεται απευθείας στον browser και όχι στους servers της Google, ενώ σε περίπτωση που δεν γνωρίζετε την γλώσσα της ιστοσελίδας, το Chrome μπορεί να σας τη μεταφράση στέλνοντας την στο Google Translate.

Επιπλέον, προστέθηκαν νέες λειτουργίες σχετικά με το περιεχόμενο, οι οποίες βοηθούν το χρήστη να διαχειριστεί τα browser cookies (π.χ. μπορεί να αποκόψει όλα τα cookies από ιστοσελίδες που δεν εμπιστεύεται), τις εικόνες, JavaScript, τα plug-ins, pop-ups κλπ. Ακόμη, έγινε πλήρης ανανέωση της υπηρεσίας Google Update, με αποτέλεσμα να γίνεται άμεσα η ενημέρωση του Chrome, ενώ βελτιώθηκε πάρα πολύ η ταχύτητα του.

Όλοι όσοι χρησιμοποιούν το Google Chrome θα παρατηρήσουν ότι έχει ανανεωθεί αυτόματα, ενώ μπορείτε να κατέβασετε την τελευταία έκδοση από εδώ.

[πηγή Google Chrome Blogspot]
Advertisements