Η Google μόλις εγκαινίασε το πολυαναμενόμενο online κατάστημα ηλεκτρονικών βιβλίων, το οποίο τελικά ονομάζεται Google E-books, με περισσότερα από 3 εκατομμύρια βιβλία διαθέσιμα (πολλά από αυτά δωρεάν) για κάθε συσκευή που διαθέτει web browser.

Η διαφορά του Google E-books από τα αντίστοιχα των Amazon, Barnes & Noble και iBookstore, είναι ότι ο χρήστης μπορεί να αγοράσει βιβλία από αυτό (ή από οποιονδήποτε άλλο συμβεβλημένο με την υπηρεσία) σε formats ePUB και PDF, και να τα διαβάσει σε οποιαδήποτε συσκευή διαθέτει web browser, χωρίς δηλαδή να απαιτείται η αποθήκευση του και η ανάγνωση του σε κάποια συμβατή εφαρμογή.

Αυτή η διαδικασία επιτρέπει τους ανεξάρτητους μικρούς εκδοτικούς οίκους να πωλούν τα e-books μέσω της Google και να κρατούν ένα (μη-γνωστό μέχρι στιγμής) ποσοστό επί των κερδών, ενώ υπάρχει και πρόγραμμα συνεργασίας (affiliates program) για αυτόν ακριβώς το λόγο.

Όπως είναι λογικό, οι χρήστες θα μπορούν να διαβάσουν τα ebook σε εφαρμογές για Android, iPhone και iPad, αντίστοιχες με το Google Web Reader, με αυτόματο συγχρονισμό έτσι ώστε να μπορεί ο χρήστης να ξεκινήσει την ανάγνωση σε έναν υπολογιστή στο σπίτι και να συνεχίσει την ανάγνωση κατά το ταξίδι για τη δουλειά στη φορητή συσκευή του!

Περίπου 4.000 εκδότες παρέχουν υλικό με την έναρξη του Google E-books, στους οποίου συμπεριλαμβάνονται μεγάλοι εκδοτικοί οίκοι, αλλά και αρκετοί ανεξάρτητοι, με τον συνολικό αριθμό να αναμένεται ότι θα αυξηθεί ραγδαία μέσα σε λίγους μήνες.

Μπορείτε να ρίξετε μια ματιά στο νέο κατάστημα εδώ.

[πηγή Google]
Advertisements