Google Editions: Το online κατάστημα eBooks ανοίγει σύντομα τις πόρτες του

Σύμφωνα με τη Wall Street Journal, το Google Editions eBook Store θα είναι έτοιμο πριν το τέλος του 2010, ενώ θα είναι αρχικά διαθέσιμο για τους κατοίκους των ΗΠΑ και θα επεκταθεί παγκοσμίως μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2011.

Η δημιουργία του Google Editions είχε ανακοινωθεί τον περασμένο Μάιο, και μάλιστα υπήρχε έντονη φημολογία ότι θα ανοίξει μέσα στον Ιούνιο. Τελικά, φτάσαμε στο τέλος του έτους για να ξεκινήσει η λειτουργία του, με τη Google να ετοιμάζεται να ανταγωνιστεί τις Apple και Amazon.

Μέχρι στιγμής δε γνωρίζουμε ποια θα είναι η μορφή και ο τρόπος λειτουργίας του Google Editions, αλλά η Google υπόσχεται ένα ανοικτό μοντέλο, με τις πωλήσεις να γίνονται μέσω του Google Account κάθε πελάτη, ενώ η πρόσβαση στο κατάστημα θα είναι εφικτή από οποιαδήποτε συσκευή φέρει έναν στοιχειώδη web browser, σε αντίθεση με το iBookStore της Apple.

Ο στόχος της Google δεν είναι μόνο η αγορά των tablets/eReaders, αλλά ελπίζει ότι θα επεκταθεί σε όλους τους χρήστες του Ίντερνετ, μέσω ενός συστήματος ανταλλαγής και επικοινωνίας με άλλες ιστοσελίδες και άλλους πωλητές ηλεκτρονικών βιβλίων.

Ο Dominique Raccah, εκδότης και ιδιοκτήτης της Sourcebooks Inc., δήλωσε:

"Η Google θα προσπαθήσει να μετατρέψει οποιαδήποτε ιστοσελίδα που ασχολείται με τα βιβλία, σε ένα μέρος όπου ο χρήστης θα μπορεί να τα αγοράσει! Με αυτό το μοντέλο, είναι σίγουρο ότι θα πραγματοποιήσει σημαντικές πωλήσεις. Πιστεύω ότι θα μπορούσε να πάρει άμεσα το 20% της αγοράς των ebooks!"

Η Google έχει κλείσει σημαντικές συμφωνίες με τους μεγαλύτερους εκδοτικούς οίκους, και αναμένεται ότι θα διαθέτει εκατοντάδες χιλιάδες τίτλους για αγορά και "εκατομμύρια δωρεάν", με την έναρξη της υπηρεσίας!

Loading