Google Glass, επίσημες οδηγίες για να μην είσαι Glasshole

Google Glass

Είσαι από τους λίγους εκλεκτούς που έχουν Google Glass; Μπράβο σου, αλλά μην είσαι Glasshole! Και με τη βούλα σήμερα η Google δημοσιεύει μια σελίδα στην οποία αναγράφονται κάποια άτυποι κανόνες καλής συμπεριφοράς για τους Explorers, τους χρήστες δηλαδή του Google Glass.

Τι επιτρέπεται να κάνεις;

Εξερεύνησε τον κόσμο γύρω σου, εκμεταλλεύσου τις φωνητικές εντολές του Glass και ζήτα την άδεια οποιουδήποτε θες να βιντεοσκοπήσεις. Χρησιμοποίησε το screen lock για να αποτρέψεις την χρήση του δικού σου Glass από ...αδιάκριτα μάτια και γίνε ενεργό μέλος της κοινότητας Glass Explorer.

Τι δεν επιτρέπεται να κάνεις;

Μην απομακρύνεσαι από τον γύρω κόσμο σου. Το Glass έχει σχεδιαστεί ώστε να χρησιμοποιείται για σύντομες συναναστροφές με τον κόσμο της πληροφορίας. Όταν δεν το χρειάζεσαι μην το φοράς.

Μην περιμένεις να το φοράς και να μην τραβήξεις πάνω σου όλα τα βλέμματα. Να είσαι υπομονετικός και να εξηγείς ότι το Glass έχει πολλά από τα ίδια χαρακτηριστικά με ένα κινητό τηλέφωνο (κάμερα, χάρτες, mail, κτλπ).

Μην είσαι Glasshole, ή αλλιώς περίεργος. Σεβάσου τους άλλους και να είσαι ευγενικός. Σε μέρη όπου απαγορεύονται τηλέφωνα απαγορεύεται και το Glass. Εάν σου ζητηθεί να κλείσεις το τηλέφωνό σου, κλείσε και το Glass.

Περισσότερες οδηγίες καλής συμπεριφοράς θα βρείτε στην ειδική σελίδα εδώ.

Loading