Η Google διαθέτει υπηρεσία video chat μέσω του Gmail εδώ και αρκετά χρόνια, αλλά γενικότερα η ποιότητα δεν ήταν και ότι καλύτερο. Για αυτό το λόγο πραγματοποιεί δοκιμές σε μεγαλύτερη ανάλυση, αλλά μάλλον όχι σε 720p. Όσοι ενδιαφέρεστε μπορείτε να ενεργοποιήσετε την υπηρεσία "Video chat enhancements", πηγαίνοντας στις ρυθμίσεις του λογαριασμού σας και στη συνέχεια στην επιλογή Labs. Μόλις γίνει η ενεργοποίηση και ανοίξετε το video chat, θα δείτε ένα μεγαλύτερο παράθυρο από ότι συνήθως και φυσικά καλύτερη ποιότητα.

Η νέα υπηρεσία Gmail Labs Video λειτουργεί χρησιμοποιώντας ένα νέο μηχανισμό playback που ενεργοποιεί ποιότητα widescreen VGA και ελευθερώνει αρκετή μνήμη από τον υπολογιστή. Χάρι σε αυτή τη νέα τεχνολογία, μπορεί να χρησιμοποιηθεί εύκολα από netbooks, που συνήθως δεν έχουν τη δυνατότητα επεξεργασίας τέτοιων υπηρεσιών.

Εννοείται ότι για να λειτουργήσει η υπηρεσία, θα πρέπει να την έχει ενεργοποιήση και ο χρήστης που καλείτε, ενώ ανά πάσα στιγμή μπορείτε να την απενεργοποιήσετε με τον ίδιο τρόπο από τις ρυθμίσεις.

[πηγή Google]
Advertisements