Η Google εγκαινίασε τη νέα της cloud υπηρεσία Message Continuity για επιχειρήσεις, δίνοντας τους έτσι τη δυνατότητα να κρατούν backup των emails όποτε υπάρχει πρόβλημα με την υπηρεσία Microsoft Exchange.

Ουσιαστικά πρόκειται για μία βοηθητική υπηρεσία που επιτρέπει την είσοδο στους εταιρικούς λογαριασμούς email, καθώς δημιουργεί ένα αρχείο των Microsoft Exchange Servers και το τοποθετεί σε ένα λογαριασμό μέσα στο Google Apps, μοιράζοντας τις πληροφορίες με τις υπηρεσίες Gmail, Calendar και Contacts.

Με αυτό τον τρόπο, όποτε πέφτει η υποστήριξη των email servers, θα είναι δυνατή η συνέχιση της εργασίας χωρίς διακοπές, ενώ οι υπηρεσίες Message Continuity και Microsoft Exchange θα βρίσκονται σε συνεχή συγχρονισμό με άμεση ενημέρωση των κινήσεων.

Η νέα αυτή υπηρεσία είναι προϊόν συνεργασίας με την Postini, την οποία είχε εξαγοράσει η Google το 2007 για $625 εκατομμύρια.

Φυσικά, πρόκειται για μια εμφανή προσπάθεια της Google να τραβήξει τις εταιρίες από το Microsoft Outlook στο Gmail, αλλά δε νομίζω ότι πολλές εταιρίες θα ήθελαν οι συνομιλίες τους να βρίσκονται στον “άερα“…

[πηγή Google]
Advertisements