Φαίνεται ότι η Google ετοιμάζει το δικό της social network, με στόχο να εκθρονίσει το Facebook. Το project ονομάζεται Google Me και βρίσκεται πολύ υψηλά στη λίστα με τις προτεραιότητες του διαδικτυακού κολοσσού.

Όλη η φημολογία ξεκίνησε από την αναφορά του Kevin Rose, συνιδρυτής του Digg, στο Twitter ότι: "OK, umm, huge rumor: Google to launch facebook competitor very soon ‘Google Me’, very credible source", την οποία όμως απέσυρε την επόμενη ημέρα. Παρόλα αυτά, υπάρχει επιβεβαίωση από τον πρώην CTO του Facebook, Adam D'Angelo, ο οποίος αναφέρει συγκεκριμένα:

"Ορίστε αυτά που κατάφερα να συγκεντρώσω από μερικές αξιόπιστες πηγές: Δεν πρόκειται για φήμη. Είναι ένα πραγματικό project. Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που εργάζονται επάνω σε αυτό. Είμαι πλήρως πεπεισμένος για αυτό. Κατάλαβαν (στην Google) ότι το Buzz δεν είναι αρκετό και ότι χρειάζεται να δημιουργήσουν ένα πρώτης τάξεως social network τύπου Facebook. Αντίθετα με τις προηγούμενες απόπειρες (όπως το Buzz) βρίσκεται πολύ ψηλά στις προτεραιότητες της εταιρίας, καθώς παλιότερα πίστευαν ότι η ανάπτυξη του Facebook θα του προκαλέσει προβλήματα, κάτι που όμως δεν συνέβη και τώρα ...τρέχουνε".

Θα είναι εξαιρετικά ενδιαφέρον να δούμε εάν το Google Me θα καταφέρει τελικά να ανταγωνιστεί το Facebook, ή θα τύχει της ίδιας υποδοχής με το Buzz.

Advertisements