Σύμφωνα με την Wall Street Journal, η Google ετοιμάζει το δικό της ebook store και μάλιστα θα το ανεβάσει τον Ιούνιο, οπότε λογικά το iBookstore της Amazon θα αρχίσει να δέχεται ακόμα μεγαλύτερη πίεση εξαιτίας του Google Editions.

Ο εκτελεστικός διευθυντής της Google, Chris Palma, δήλωσε ότι το Google Editions θα δίνει τη δυνατότητα στον χρήστη να αγοράσει ψηφιακά αντίγραφα των βιβλίων, τα οποία μπορεί να αναζητεί μέσω του Google Book Search. Άλλες αναφορές υποδηλώνουν ότι η εκκίνηση της υπηρεσίας θα γίνει με 400.000 - 600.000 τίτλους, χτυπώντας έτσι άμεσα τους ανταγωνιστές του. Ακόμη, οι υπόλοιποι πωλητές βιβλίων θα μπορούν να εγκαταστήσουν την υπηρεσία στις ιστοσελίδες τους, αν και η τιμολόγηση και η σχετική διαθεσιμότητα δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμα.

Το Google Editions βρίσκεται υπό κατασκευή εδώ και περίπου ένα χρόνο, αλλά καθυστέρησε λόγω των αντιδράσεων των διαφόρων εκδοτικών οίκων ενάντια στη δομή της υπηρεσίας της Google, καθώς αρχικά η ιδέα ήταν να μπορούν οι καταναλωτές να εκτυπώνουν τα αντίγραφα των βιβλίων και να έχουν τη δυνατότητα για αντιγραφή και επικόλληση του κειμένου, ενώ οι εκδοτικοί οίκοι θα έπαιρναν το 63% των εσόδων. Όμως, από το Φεβρουάριο η κατάσταση αντίστραφηκε, με τους εκδότες να παίρνουν το πάνω χέρι στις συζητήσεις και να δικαιώνονται σχετικά με τον τρόπο πώλησης, προτείνοντας μια πιο παραδοσιακή μέθοδο. Όλα αυτά θα τα δούμε στην πράξη σε μερικές εβδομάδες, αλλά το μόνο σίγουρο είναι ότι ο πόλεμος των ebooks έχει ξεκινήσει και αναμένεται αδυσώπητος.

[πηγή WSJ]
Advertisements