Google Page Speed Service, γιατί τα αργά sites τιμωρούνται...

Google Page Speed Service

Η Google ρίχνει μεγάλο βάρος στην ταχύτητα και γι' αυτό "τιμωρεί" τις αργές ιστοσελίδες στις μηχανές αναζήτησης. Ωστόσο, επειδή δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα να διαμορφώσει κανείς την ιστοσελίδα του ώστε να είναι γρήγορη, ιδιαίτερα σε περιπτώσεις με μεγάλο όγκο πληροφοριών, η Google εγκαινίασε την υπηρεσία Google Page Speed Service με την οποία υπόσχεται βελτίωση κατά 25%-60%!

Σύμφωνα με την εταιρία, οι πρώτες δοκιμές έφεραν ως αποτέλεσμα διπλάσια ταχύτητα φόρτωσης, χωρίς να χρειαστούν οι παραδοσιακές διαδικασίες επιδιόρθωσης από τους διαχειριστές των ιστοσελίδων.

"Για να χρησιμοποιήσετε την υπηρεσία πρέπει να εγγραφείτε και να δηλώσετε το DNS της ιστοσελίδας σας στη Google. Η υπηρεσία Google Page Speed Service παίρνει το περιεχόμενο από τους servers σας, επαναγράφει τις σελίδες εφαρμόζωντας τις κορυφαίες τεχνικές βελτίωσης απόδοσης, και στη συνέχεια τις αποδίδει στον τελικό χρήστη μέσω των servers της Google. Οι χρήστες έχουν πρόσβαση στην ιστοσελίδα σας όπως πρώτα, αλλά με πολύ μεγαλύτερη ταχύτητα φόρτωσης"

Αρχικά, η υπηρεσία Google Page Speed Service θα είναι δωρεάν, αλλά μετά το δοκιμαστικό στάδιο θα υπάρχει κάποιο κόστος για τη χρήση της. Το σίγουρο είναι ότι πέρα από το κέρδος, η Google θέλει ένα πολύ γρηγορότερο Internet ελέγχοντας ταυτόχρονα και τα sites...

[πηγή TechCrunch]
Loading