Google: Δοκιμάζει σύστημα login χωρίς passwords

google_passwordless_login_top

Από το συνέδριο Google I/O 2015 γνωρίζουμε ότι η εταιρεία έχει στα σκαριά το Project Abacus, το οποίο είναι ουσιαστικά ένα νέο σύστημα πιστοποίησης που ίσως οδηγήσει στην κατάργηση των passwords στις μελλοντικές φορητές συσκευές. Παρόλα αυτά, η υλοποίηση του φαίνεται ότι θα καθυστερήσει αρκετά και γι' αυτό η Google αποφάσισε να προσεγγίση το ζήτημα διαφορετικά.

Συγκεριμένα, η εταιρεία ξεκίνησε τη δοκιμαστική λειτουργία που επιτρέπει στον χρήστη να συνδεθεί στους λογαριασμούς με τη βοήθεια του smartphone και όχι με την εισαγωγή του password του. Αρχικά θα πρέπει να ρυθμίσει κατάλληλα ένα συμβατό με τη λειουργία smartphone και στη συνέχεια θα του έρχεται ειδοποίηση εκεί όποτε επιχειρεί να εισέλθει στον λογαριασμό του π.χ. από κάποιον υπολογιστή ή άλλη φορητή συσκευή. Σε αυτήν την ειδοποίηση θα του εμφανίζεται η επιλογή για να δοθεί η πρόσβαση.

Η Google συνιστά στους χρήστες να προστατεύουν το smartphone τους με PIN ή pattern έτσι ώστε να μην μείνουν εκτεθιμένοι όλοι οι λογαριασμοί τους αν πέσει σε λάθος χέρια. Προς το παρόν γίνονται δοκιμές σε μικρές ομάδες χρηστών.

[via]

Loading