Η Google ανακαινίζει πλήρως τον τομέα αναζήτησης φωτογραφιών, ο οποίος πλέον θα μοιάζει αρκετά με αυτόν του Bing, δηλαδή επιλέγοντας μια εικόνα θα βλέπετε στα αριστερά της οθόνης μια στήλη με άλλες σχετικές φωτογραφίες που θα ανανεώνονται δυναμικά όσο εσείς κάνετε scroll-down.

Σύμφωνα με τα λεγόμενα του TechCrunch, με την επιλογή μιας εικόνας στο νέο Google Image Search θα εμφανίζεται ένα μεγαλύτερο preview και πληροφορίες σχετικές με την εικόνα, ενώ με δεύτερο click θα ανοίγει η σελίδα από όπου προέρχεται η εικόνα, χωρίς δηλαδή αυτή την ενοχλητική εικόνα στο επάνω αριστερό μέρος της οθόνης.

Στο blog της Google αναφέρονται τα νέα χαρακτηριστικά:

  • Πυκνότερη εμφάνιση των εικόνων, για να βλέπετε πολλές εικόνες με τη μία.
  • Άμεση πλοήγηση μεταξύ των σελίδων, χωρίς να χάνονται οι προηγούμενες εικόνες. Μπορείτε να δείτε μέχρι και 1000 εικόνες σε μία μόνο σελίδα, με διακριτική αρίθμηση για να μη χάνεστε κατά την πλοήγηση.
  • Μεγαλύτερα thumbnail preview στη σελίδα που εμφανίζονται τα αποτελέσματα αναζήτησης, σχεδιασμένα για μοντέρνους browsers και οθόνες υψηλής ανάλυσης.
  • Εμφάνιση παραθύρου επάνω από το thumbnail, όταν αφήσετε επάνω του το mouse, στο οποίο αναγράφονται περισσότερες πληροφορίες, παρόμοιες εικόνες, καθώς και μεγαλύτερο preview.
  • Με επιλογή της εικόνας, μεταφέρεστε σε μία νέα σελίδα όπου εμφανίζεται μεγαλύτερη εικόνα, ενώ στο πίσω μέρος της φιλοξενείται η ιστοσελίδα στην οποία ανήκει, και την οποία φυσικά μπορείτε να επισκεφθείτε με ένα απλό click οπουδήποτε εκτός του πλαισίου της εικόνας.
  • Βελτιωμένη πλοήγηση με χρήση του πληκτρολογίου για ταχύτερο scrolling ανάμεσα στις σελίδες, με υποστήριξη των κλασικών shortcut Page Up / Page Down.

Η Google ανακοίνωσε επίσης τη νέα υπηρεσία Google Image Search Ads, με την οποία επιτρέπει στους διαφημιστές να ανεβάζουν τις δικές τους φωτογραφίες στα αποτελέσματα αναζήτησης εικόνων. Ευτυχώς, με το νέο τρόπο χειρισμού θα μπορούμε να τις αποφύγουμε γρήγορα. Όλες οι νέες αλλαγές θα είναι ορατές σύντομα.

Advertisements