Τελικά δε θα δούμε σύντομα το smartphone Google Nexus Two, αφού σύμφωνα με δηλώσεις του CEO της εταιρίας Eric Schmidt, το Nexus One ξεπέρασε τις προσδοκίες της εταιρίας, εισάγοντας την έννοια του Android σε όλο τον κόσμο.

Συγκεκριμένα είπε στην The Telegraph:

"Ο βασικός στόχος, ενάμιση χρόνο πριν, ήταν με το Nexus One να κάνουμε ένα βήμα παραπάνω στον τομέα των λειτουργικών συστημάτων για φορητές συσκευές. Και σίγουρα το καταφέραμε. Ήταν τόσο επιτυχημένο που δεν χρειάζεται να φτιάξουμε δεύτερο. Βέβαια, ο κόσμος μας κριτικάρει επάνω σε αυτή τη στάση"

Σε ό,τι αφορά τις φήμες για δημιουργία Google Chrome OS netbooks, τόνισε ότι είναι ένας τελείος διαφορετικός τομέας σε σχέση με αυτόν των κινητών τηλεφώνων, καθώς οι κατασκευάστριες εταιρίες έχουν συνηθίσει να συνεργάζονται με ισχυρούς παρόχους λογισμικού (π.χ. Microsoft), ενώ για τις αντίστοιχες εταιρίες κατασκευής κινητών τηλεφώνων είναι κάτι το εντελώς καινούργιο. Παρόλα αυτά, επιβεβαίωσε ότι η Google σκέφτηκε να συνεργαστεί με κάποιον πάροχο hardware για να κυκλοφορήσει το δικό της netbook, αν και δύσκολα θα κινηθεί προς αυτή την κατεύθυνση.

Advertisements