Τίτλοι τέλους για το Google Wave

Η Google αποφάσισε να εγκαταλείψει την υπηρεσία Google Wave, η οποία αν και ξεκίνησε φιλόδοξα τη λειτουργία της, τελικά δεν βρήκε την ανταπόκριση που περίμενε η εταιρία. Στην ανακοίνωση της εταιρίας αναφέρεται:

Δεν είδαμε αρκετούς χρήστες να ενδιαφέρονται για το Wave και έτσι αποφασίσαμε να μη προωθήσουμε την υπηρεσία ως αυτόνομο προϊόν, αλλά παρόλα αυτά θα την κρατήσουμε ανοικτή μέχρι το τέλος του 2010 και θα εκμεταλλευτούμε την τεχνολογία της σε άλλα project μας. Τα βασικά σημεία του κώδικα, καθώς και τα πρωτόκολλα που σχετίζονται με πολλές από τις καινοτομίες του Wave, είναι ήδη διαθέσιμα ως open-source, έτσι ώστε οι συνεργάτες και οι πελάτες μας να μπορούν να συνεχίσουν την εξέλιη τους. Επιπλέον, θα δημιουργήσουμε νέα εργαλεία για να μπορούν οι χρήστες να ‘πάρουν’ το υλικό τους από το Wave

Η αλήθεια είναι ότι σχεδόν κανείς δεν είχε καταλάβει ακριβώς τη λειτουργία του Google Wave, ίσως και οι ίδιοι οι δημιουργοί του μπερδεύτηκαν, αλλά το μόνο σίγουρο είναι ότι μπορεί να αποτελέσει ένα καλό “αγροτικό” για μια νέα, καλύτερη υπηρεσία.

[πηγή Google]

About Chris Elpidis

Σχόλια, κριτική, κοπλιμέντα, αφορισμοί, δωροδοκίες και ό,τι άλλο θέλετε στο @celpidis και στο Google+
This entry was posted in Google and tagged . Bookmark the permalink.