Αυτό είναι το πανέμορφο σχέδιο της Google για αναδιαμόρφωση της Silicon Valley [Video]

google_silicon_valley_dream_8

Σε μια προσπάθεια να αλλάξει το τοπίο της Silicon Valley (κυριολεκτικά), η Google δημοσίευσε πρόσφατα το concept της για την αναδιαμόρφωση της περιοχής, καθώς κρίνει ότι είναι ιδιαίτερα "στημένη" και βαρετή. Η εταιρεία είναι διάσημη για τις εγκαταστάσεις της σε όλες τις χώρες, ωστόσο, αυτή τη φορά έχει να προτείνει μια λύση που αφορά συνολικά έναν τόπο.

Με μια πρώτη ματιά θα καταλάβετε ότι το σχέδιο της Google δεν μοιάζει και τόσο υλοποιήσιμο, τουλάχιστον όχι στο άμεσο μέλλον:

"Αντί να κατασκευάσουμε ακίνητα χτίσματα από τσιμέντο, θα δημιουργήσουμε ελαφριές κατασκευές που θα μπορούν να μετακινούνται με ευκολία για να στηθούν σε νέες περιοχές. Κάθε χώρος θα καλύπτεται από μεγάλα ημιδιάφανα στέγαστρα που θα ελέγχουν την διαπερατότητα του φωτός και του αέρα. Με δέντρα, ποδηλατόδρομους, καφετέριες και πάρκα να τοποθετούνται ανάμεσα σε αυτές τις κατασκευές, θέλουμε να θολώσουμε τη διαφορά μεταξύ κτιρίων και φύσης"

Σε αντίθεση, πάντως, με το "διαστημόπλοιο" της Apple (Campus 2) που κατασκευάζεται ήδη, η Google ακόμη δεν έχει λάβει καμία έγκριση από το Δημοτικό Συμβούλιο του Mountain View.

[via]

About Chris Elpidis

Σχόλια, κριτική, κοπλιμέντα, αφορισμοί, δωροδοκίες και ό,τι άλλο θέλετε στο @celpidis και στο Google+
This entry was posted in Design, Google, Misc. Bookmark the permalink.