Google Social Search για όλο τον κόσμο από την επόμενη εβδομάδα!

Η αντίστροφη μέτρηση για την εμφάνιση αποτελεσμάτων αναζήτησης από κοινωνικά δίκτυα στη μηχανή αναζήτησης της Google έχει αρχίσει, καθώς η εταιρία ανακοίνωσε ότι η λειτουργία Social Search θα είναι διαθέσιμη για 19 γλώσσες από την επόμενη εβδομάδα.

Google Social Search

Η λειτουργία Google Social Search είχε δοκιμαστεί αρχικά το 2009 και συνδυάζει τα κανονικά αποτελέσματα αναζήτησης μαζί με σχετικές πληροφορίες που εμφανίζονται ανάλογα με τις ενέργειες των φίλων σας στα διάφορα κοινωνικά δίκτυα.

Στη λίστα με τους φίλους σας περιλαμβάνονται όλοι όσοι σχετίζονται με το λογαριασμό Google που διαθέτετε, αν και η Google θα μπορεί να λαμβάνει πληροφορίες και από φίλους σας σε άλλα κοινωνικά δίκτυα (Facebook, Twitter κλπ.). Παράλληλα, η εταιρία θα λανσάρει και τη λειτουργία Google +1, άρα είναι προφανές ότι ετοιμάζει το δικό της κοινωνικό δίκτυο εκμεταλλευόμενη όλη την πληροφορία του Διαδικτύου!

Αυτός είναι και ο κυριότερος λόγος για τον οποίο η Facebook προσέλαβε εταιρία PR για να συκοφαντεί τη Google στον Τύπο, καθώς ισχυρίζεται ότι θα χρησιμοποιεί πληροφορίες του Facebook προς όφελος της, χωρίς να έχει την απαραίτητη άδεια!

[πηγή Google]
Loading