Μαύρα σύννεφα στο μέλλον του Google Wallet

Google Wallet

Σε αδιέξοδο φαίνεται ότι οδηγείται η νέα προσπάθεια της Google με το Google Wallet σύστημα για φορητές πληρωμές αφού, όπως αναφέρει δημοσίευμα του Bloomberg, η εταιρεία δείχνει διατεθειμένη να μοιραστεί τα κέρδη με τους παρόχους κινητής τηλεφωνίας.

Η Google δεν είναι ικανοποιημένη με τα ποσοστά υιοθέτησης του Google Wallet και ψάχνει τρόπους να αλλάξει την κατάσταση. Μία από τις στρατηγικές που έχει πέσει στο τραπέζι αφορά την συμμετοχή των παρόχων κινητής τηλεφωνίας στα κέρδη με αντάλλαγμα την μεγαλύτερη διαφήμιση και προώθηση του συστήματος από άλλες ανταγωνιστικές πλατφόρμες.

Ακόμα και αυτό το σενάριο, βέβαια, δεν προϊδεάζει ευχάριστα το μέλλον του Wallet αφού ήδη η υπηρεσία δεν υποστηρίζεται από πολλές συσκευές (συγκεκριμένα, μόνο από δύο: το Nexus S από την Sprint και μερικά μοντέλα Galaxy Nexus) ούτε από αρκετές πιστωτικές κάρτες.

Η Google είχε ανακοινώσει συνεργασία με τις American Express, Visa και Discover αλλά μέχρι στιγμής στην πράξη υποστηρίζονται μόνο οι Mastercards της Citi. Μέχρι να μπουν στο παιχνίδι και οι υπόλοιποι πάροχοι (Verizon, AT&T) τα πράγματα είναι αρκετά δυσοίωνα για το Google Wallet.

[via Bloomberg]

About Harry Souris

Apple news, reviews and opinion. Guitar geek. Editor of iPhoneHellas.gr, MacUser.gr & TechGear.gr. Follow me on twitter and facebook
This entry was posted in Google, Mobiles and tagged . Bookmark the permalink.