Handle: Το ιδιαίτερο ρομπότ της Boston Dynamics είναι ιδανικό για χρήση σε αποθήκες

Δύο χρόνια πέρασαν από τότε που είδαμε για πρώτη φορά το Handle της Boston Dynamics, ένα ιδιαίτερο ρομπότ που διαθέτει χέρια και κινείται πάνω σε ρόδες. Ακόμη και τότε ήταν πάρα πολύ εντυπωσιακές οι δυνατότητές του, αλλά η εταιρεία το έχει εξελίξει έτσι ώστε να υλοποίηση την υπόσχεση της για χρήση του σε εργοτάξια και αποθήκες.

Όπως μπορείτε να δείτε στο video, το Handle είναι ιδανικός βοηθός για να κάνει τη βαριά δουλειά σε αποθήκες, σηκώνοντας φορτία και τοποθετώντας τα σε στοίβες. Έχει εξοπλιστεί με προηγμένους αισθητήρες για να μετακινείται αυτόνομα, αλλά και για να προκαθορίζει τη θέση που πρέπει να πάρει για μέγιστη σταθερότητα ώστε να μεταφέρει το φορτίο ανάλογα με το βάρος του τελευταίου.

Αυτή η έκδοση του Handle μπορεί να κουμαντάρει παλέτες με ύψος έως 1.7m και βάθος έως 1.2m, αλλά και να σηκώσει βάρος έως 15kg. Έχει ύψος περίπου 2m και προσφέρει αυτονομία 25km με μία φόρτιση με μέγιστη ταχύτητα τα 14.5km/h. Σημειώστε ότι μπορεί να πραγματοποιήσει και κάθετο άλμα ύψους έως 1.2m!

[via]

Loading