Μία νέα υπηρεσία έρχεται να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο ανακαλύπτουμε νέες μουσικές και συγκροτήματα, προσφέροντας μας μια εμπειρία που θα μπορούσε να συγκριθεί με τις παλαιοτερες περιηγήσεις μας στα δισκοπωλεία.

Η δωρεάν υπηρεσία Hitlantis επιτρέπει γρήγορη πλοήγηση και αναζήτηση στα διάφορα είδη μουσικής, χωρίς να απαιτείται η τοποθέτηση λέξεων-φράσεων κλειδιά, καθώς δημιουργεί ένα κυκλικό χάρτη όπου εμφανίζονται τα συγκροτήματα μέσα σε φούσκες, το μέγεθος των οποίων αυξομειώνεται ανάλογα με τη δημοφιλία τους.

Ο Timo Poijärvi, συνιδρυτής του Hitlantis, δήλωσε:

Θέλουμε να αλλάξουμε τον τρόπο αναζήτησης νέων καλλιτεχνών, μέσω οπτικής επαφής. Η βασική ιδέα πίσω από το project είναι η ανθρώπινη συμπεριφορά. Κανένας δε πηγαίνει έξω από ένα δισκοπωλείο και αρχίζει να φωνάζει τυχαία ονόματα. Αντίθετα, μπαίνει στο κατάστημα και αρχίζει να ψάχνει με τα μάτια του και ανάλογα δείχνει περισσότερο ή λιγότερο ενδιαφέρον

Τα συγκροτήματα μπορούν να πληρώνουν μία μηνιαία συνδρομή των €5, έτσι ώστε να μπορούν να πωλούν τα τραγούδια τους μέσω online καταστήματος, ή €10 για να έχουν επιπλέον προνόμια, όπως λογισμικό και εργαλεία δισκογραφικής εταιρίας.

Μπορείτε να ρίξετε μια ματιά εδώ.

[πηγή Mashable]
Advertisements