Μία μία οι μεγάλες εταιρίες κατασκευής υπολογιστών στοχεύουν στην εξάπλωση των υπολογιστών στις αίθουσες διδασκαλίας, και είναι η σειρά της HP να παρουσιάσει το δικό της netbook Mini 100e, με τιμή μικρότερη των €250, ώστε κάθε μικρό παιδί να έχει το δικό του ακόμη και στις πρώτες τάξεις του δημοτικού.

HP Mini 100e

Το Mini 100e χρησιμοποιεί επεξεργαστή Intel Atom 455 με μνήμη RAM DDR3 1GB, είναι ελαφρύ και διαθέτει προεγκατεστημένα εκπαιδευτικά προγράμματα, ειδική λυχνία που αναβοσβήνει όταν είναι συνδεδεμένο στο Ίντερνετ (για να μπορεί να ελέγχει ο καθηγητής τη δραστηριότητα των μαθητών), ενώ δίνει τη δυνατότητα στο παιδί να το διαμορφώσει εσωτερικά ή εξωτερικά με κάποιο λογότυπο της επιθυμίας του. Το λειτουργικό σύστημα είναι Windows 7 Starter.

Στη συγκεκριμένη αγορά κυριαρχεί μέχρι στιγμής η Intel με το Convertible Classmate PC, το οποίο στοιχίζει περίπου €400, οπότε είναι μια καλή ευκαιρία για την HP να χτυπήσει τον κύριο ανταγωνιστή της με ένα φθηνότερο προϊόν, παρά το γεγονός ότι δεν διαθέτει webcam ή προστατευόμενο σκληρό δίσκο.

Advertisements