Η HP πραγματοποιεί μια εντυπωσιακή ανανέωση στα notebooks της και γίνεται η πρώτη κατασκευάστρια εταιρία που χρησιμοποιεί τους νέους φορητούς επεξεργαστές της AMD Phenom II. Πλέον τα Pavilion dv5, dv6 και dv7 έχουν την επιλογή για νέο επεξεργαστή AMD dual ή quad-core, με αποτέλεσμα να καλύπτουν αισθητά το χάσμα με την Intel σε απόδοση και μπαταρία, καθώς ένας dual-core 2.8GHz Phenom II N620 είναι κατά 69% γρηγορότερος από τον Turion Ultra.

Όλα τα μοντέλα Pavilion ακολουθούν τη νέα φιλοσοφία της HP, την MUSE (materials, usability, sensory appeal, experience), και αντίθετα με τα προηγούμενα συνήθως πλαστικά μοντέλα, είναι κατακευασμένα κυρίως από αλουμίνιο, λεπτότερα, με μινιμαλιστικό σχεδιασμό και σε ασυνήθιστα χρώματα (μαυροκέρασο, σαμπανιζέ και κόκκινο).

Η ναυαρχίδα της σειράς, το 17.3'' Pavilion dv7, διαθέτει μερικά νέα χαρακτηριστικά, όπως κάρτα γραφικών Mobility Radeon 1GB με υποστήριξη Crossfire, Beats audio συμπεριλαμβανόμενου subwoofer, διπλή θήκη για σκληρό δίσκο μέχρι 2TB και δυνατότητα τοποθέτησης επεξεργαστή quad-core.

Αμέσως μετά είναι το 15.6'' Pavilion dv6, το οποίο είναι το πρώτο της σειράς που έχει επιλογή για touchscreen, ενώ παρά το μικρότερο μέγεθος του μπορεί να δεχτεί επεξεργαστή quad-core και σκληρό δίσκο 1TB. Τέλος, το 14.5'' Pavilion dv5, είναι το πρώτο τέτοιου μεγέθους notebook της HP, και έχει επίσης επιλογή για επεξεργαστή quad-core και σκληρό δίσκο 1TB.

Όλα τα ανανεωμένα μοντέλα Pavilion dv θα κυκλοφορήσουν στις 19 Μαΐου με τιμές €630 για το dv7, και €500 για τα dv5/dv6, ενώ μαζί με αυτά θα κυκλοφορήσει και το ultraportable Pavilion dm4, με οθόνη 14'' LCD και πλήρης ισχύος επεξεργαστές Intel, αντί για τους CULV, με επιλογή για κάρτα γραφικών Mobility Radeon HD, χωρητικότητα 640GB και τιμή €560.

[πηγή Engadget]
Advertisements