Δεν γνωρίζουμε κατά πόσο η HTC παίρνει στα σοβαρά τα διάφορα σχέδια concept για τα προϊόντα της, αλλά σίγουρα θα πρέπει να ρίξει μια ματιά στην εξαιρετική πρόταση του σχεδιαστή Andrew Kim, ο οποίος δημιούργησε το concept HTC 1.

Πρόκειται για ένα εντελώς διαφορετικό Android smartphone, σε σχέση με τη γραμμή που ακολουθεί η εταιρία, το οποίο συνδυάζει αρμονικά τις φυσικές δυνατότητες με το σχεδιασμό του λογισμικού, ενώ χάρι στην μινιμαλιστική ορειχάλκινη εκλεπτυσμένη κατασκευή θα μπορούσε κανείς να το θεωρήσει σαν μια εντυπωσιακότερη έκδοση του HTC Sense.

Ακόμη, καταρρίπτει την εικονική διαίρεση της home screen σε widgets, και αντί για αυτό προτείνει full-screen widgets για νέα, social networks κλπ. Φυσικά, δεν λείπει ένα νέο media player και μία πολυλειτουργική εφαρμογή instant messaging και επικοινωνίας, περιστρεφόμενη ενσωματωμένη βάση και ηχεία stereo. Τέλος, ο Kim προτείνει τη χρήση υπεριώδους φωτός πίσω από το γυαλί της touchscreen και μπορεί να καθαρίζει την οθόνη όταν το HTC 1 φορτίζει!

Ο σχεδιαστής εμπνεύστηκε από το σχεδιασμό των καμερών Leica, από ρολόγια υψηλής τεχνολογίας, ακόμα και από μηχανές espresso, για να παρουσιάσει αυτό το concept, και σίγουρα καταφέρνει να προκαλέσει ερωτήματα για το εάν θα μπορούσε η HTC να ανταγωνιστεί πραγματικά το iPhone 4, με ένα high-end Android smartphone.

[πηγή DesignFabulous]
Advertisements