RIM

Η HTC αξίζει $33.9 δισ., ξεπέρασε Nokia και RIM!

Η ανοδική πορεία της HTC (High Tech Company) δε φαίνεται μόνο από τη δημοτικότητα των προϊόντων της, αλλά και από τη μετοχική της αξία, η οποία έφτασε πλέον τα $33.9 δισ., ξεπερνώντας τις Nokia και RIM ($32.8 δισ. και $28.5 δισ. αντίστοιχα)!

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα AllthingsD, παρά το γεγονός ότι η HTC βρίσκεται στο χώρο των smartphones σχεδόν όσο οι Nokia και RIM, η εκτόξευση της οφείλεται σημαντικά στην υιοθέτηση του λειτουργικού συστήματος Android, με αποτέλεσμα η αξία της να έχει αυξηθεί κατά 30 φορές τα τελευταία πέντε χρόνια!

Σε αντίθεση με τους ανταγωνιστές της, η HTC έδωσε μεγάλη βαρύτητα στο σχεδιασμό και στην εμπειρία που αποκομίζει ο χρήστης, προσθέτωντας μοναδικό hardware, δικό της λογισμικό και μοναδικές συσκευές. Ακόμη, φρόντισε να επεκτείνει τον κατάλογο της προσφέροντας και συσκευές με λειτουργικό σύστημα Windows Phone 7.

Τώρα, σχετικά με το μέλλον της εταιρίας, ο αναλυτής Robert Chen της Goldman Sachs υπολογίζει ότι θα διαθέτει περίπου 200 εκατομμύρια smartphones και 30 εκατ. tablets ετησίως σε όλο τον κόσμο για τα επόμενα 3-5 χρόνια.

[πηγή AllthingsD]
Loading