Το τμήμα HTC Mobile βρίσκεται στα κόκκινα για 7η σερί χρονιά, αλλά η ταϊβανέζικη εταιρεία φαίνεται ότι τα πηγαίνει καλύτερα στον τομέα της εικονικής πραγματικότητας και γι' αυτό συνεχίζει να παρουσιάζει νέα μοντέλα.

Με αφορμή το CES 2019, η HTC αποκάλυψε τα Vive Pro Eye και Vive Cosmos, αλλά και την υπηρεσία Viveport Infinity που θα κάνει ντεμπούτο στις 5 Απριλίου και θα δίνει στους χρήστες πρόσβαση σε περισσότερους από 500 τίτλους με μια μηνιαία συνδρομή.

Ξεκινώντας από το HTC Vive Pro Eye, η εταιρεία καταργεί την ανάγκη για τηλεχειριστήρια και αντ' αυτών ενσωματώνει πρωτοποριακή τεχνολογία παρακολούθησης της κίνησης των ματιών (eye tracking) για την πλοήγηση στον VR κόσμο. Η HTC δήλωσε ότι προορίζεται για επιχειρήσεις, με σκοπό να δημιουργήσουν καλύτερες προσομοιώσεις για την εκπαίδευση των υπαλλήλων τους, με την εικόνα να "ακολουθεί" το βλέμμα του χρήστη αντί να μένει σταθερή στο κέντρο της οθόνης. Με αυτόν τον τρόπο θα είναι πάντοτε καθαρή ανεξάρτητα από τη διεύθυνση που κοιτά ο χρήστης.

Δεν έχει γίνει γνωστό πότε θα κυκλοφορήσει και σε ποια τιμή, αλλά θα έχουμε νεώτερα μέσα στις επόμενες εβδομάδες.

Σχετικά με το HTC Vive Cosmos, πρόκειται για ένα πιο συμβατικό VR headset που είναι μεν αυτόνομο, αλλά θεωρητικά θα μπορεί να συνεργαστεί με διαφορά PCs, όχι απαραίτητα της high-end κατηγορίας. Διαθέτει τέσσερις κάμερες και flip-up οθόνη, νέα τηλεχειριστήρια και νέο περιβάλλον χρήσης Vive Reality System για μια καλύτερη και πιο απρόσκοπτη εμπειρία.

Θα κυκλοφορήσει μέσα στο 2019, χωρίς να έχει γίνει γνωστή η τιμή του μέχρι στιγμής.

Advertisements