Ούτε τρεις ημέρες δεν πέρασαν από την δήλωση του Hugo Barra ότι θα αφήσει τη Xiaomi στις αρχές Φεβρουαρίου και η Facebook έσπευσε να τον αρπάξει για να στελεχώσει ακόμα καλύτερα το τμήμα εικονικής πραγματικότητας. Ο CEO της Facebook, Mark Zuckerberg, ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα ότι ο κ. Barra θα αναλάβει χρέη αντιπροέδρου στο τμήμα VR.

"Είμαι ενθουσιασμένος από το γεγονός ότι ο Hugo Barra θα συμμετέχει στη Facebook για να ηγηθεί των προσπαθειών μας στον τομέα της εικονικής πραγματικότητας, συμπεριλαμβανομένης της ομάδας ανάπτυξης του Oculus Rift. Ο Hugo βρίσκεται ακόμα στην Κίνα και γι' αυτό τα λέμε μέσω εικονικής πραγματικότητας, βολεύει (βλ. φωτο).

Γνωρίζω τον Hugo εδώ και αρκετό καιρό, από τότε που βοηθούσε στην ανάπτυξη του λειτουργικού συστήματος Android μέχρι τα τελευταία χρόνια του στη Xiaomi απ' όπου έφερε καινοτόμες συσκευές στα χέρια εκατομμυρίων ανθρώπων. Οι απόψεις μας για την εικονική και επαυξημένη (Augmented) πραγματικότητα ταυτίζονται: θα είναι η επόμενη μεγάλη πλατφόρμα."

Μια νέα εποχή, λοιπόν, για τη Facebook και πιο συγκεκριμένα την Oculus ξεκινά από τον επόμενο μήνα.

Advertisements