Οι συντελεστές της βραβευμένης με Όσκαρ ταινίας Hurtlocker προχωρούν σε μηνύσεις εναντίον 24.583 χρηστών BitTorrent που κατέβασαν παράνομα την ταινία. Η διαδικασία των μηνύσεων ξεκίνησε ένα χρόνο πριν με μόλις 5.000 κατηγορούμενους.

Hurtlocker

Τώρα που προστέθηκαν άλλες 20.000 ΙP addresses, το θέμα έλαβε μεγαλύτερες διαστάσεις, με την Voltage Pictures, παραγωγό της ταινίας, να εξετάζει το θέμα σε συνεργασία με την U.S Copyright Group.

Η αγανάκτησή τους με τη διάσταση που έχει πάρει η πειρατεία είναι αρκετά δικαιολογημένη. Αξίζει να σημειωθεί ότι παρόλο που η ταινία απέσπασε το Όσκαρ Καλύτερης Εικόνας, οι εισπράξεις της δεν ξεπέρασαν τα 49 εκατομμύρια δολλάρια παγκοσμίως.

Στην προσπάθεια της να ανακτήσει τα χαμένα κέρδη, το ποσό που ζητά η εταιρεία από τους “κατηγορούμενους” ανέρχεται στις 2000-3000 δολλάρια έκαστος!

Το γεγονός αυτό όμως δεν είναι πρωτοφανές. Μόλις λίγες βδομάδες πριν είδαμε την ιστορία να επαναλαμβάνεται με τους συντελεστές της ταινίας “The Expendables” να παίρνουν μέτρα εναντίον 23.000 χρηστών, αριθμός που αποτελούσε ρεκόρ για την ώρα!

[πηγή VentureBeat]

 

Advertisements