Τα σχέδια της Imagination Technologies για τις νέες mobile GPU

imagination

Με την NVIDIA να αυξάνει συνεχώς τον αριθμό των πυρήνων στην σειρά των Tegra επεξεργαστών της θα περίμενε κανείς ότι και οι υπόλοιποι κατασκευαστές της αγοράς θα ακολουθούσαν την ίδια οδό και στις δικές τους προτάσεις.

Η Imagination Technologies, ωστόσο, της οποίας την GPU αρχιτεκτονική βλέπουμε στις iOS συσκευές, όπως το iPhone 4S και το νέο iPad, έχει επιλέξει μια διαφορετική πολιτική, την οποία και αποκάλυψε στο PocketGamer.

Συγκεκριμένα, η βρετανική εταιρεία αποκάλυψε ότι η επόμενη γενιά των επεξεργαστών γραφικών για smartphones και tablets -με την κωδική ονομασία Rogue βασισμένη στο PowerVR Series6- δεν θα χρησιμοποιεί τους παραδοσιακούς πυρήνες αλλά κάτι που η εταιρεία ονομάζει “συστάδες”.

Αυτές οι συστάδες είναι ουσιαστικά συστοιχίες υπολογιστικής ισχύς που μπορεί να τροποποιηθεί ανάλογα με τις απαιτήσεις του κατασκευαστή για ενσωμάτωση σε PC, smartphones κλπ. Θεωρητικά, η τεχνική αυτή θα προσφέρει περισσότερη επεξεργαστική δύναμη με ακόμα καλύτερο έλεγχο ως προς την κατανάλωση.

Η εταιρεία αναμένει ότι αυτή η αρχιτεκτονική θα ξεπεράσει άνετα τους Tegra 3 της NVIDIA σημειώνοντας ότι ήδη η GPU του νέου iPad που βασίζεται στην αρχιτεκτονική Series5 ξεπερνά σε επιδόσεις το τσιπ της NVIDIA κατά 30 τοις εκατό.

[via PocketGamer]

Loading