Ποινή φυλάκισης 23 μηνών στον ιδρυτή της πειρατικής ομάδας IMAGiNE

IMAGiNE

Σε ποινή φυλάκισης 23 μηνών καταδικάστηκε ένας από τους ιδρυτές της πειρατικής ομάδας IMAGiNE για τη διανομή πειρατικού υλικού μέσα από τον ιδιωτικό BitTorrent tracker UnleashTheNet.

Στις 8 Σεπτεμβρίου 2011 οι αρχές εισέβαλαν στο σπίτι του Javier E. Ferrer και κατέσχεσαν υπολογιστές, κινητά τηλέφωνα και λοιπά αποδεικτικά στοιχεία. Ο 41χρονος άντρας αποδείχτηκε αρκετά συνεργάσιμος, παραδεχόμενος ότι γνώριζε για την ύπαρξη της ιστοσελίδας UnleashTheNet, ότι είχε βοηθήσει στο στήσιμο ενός server στη Γαλλία και ότι βρισκόταν πίσω από ψευδώνυμο “bigdaddykane”. Όπως αποκάλυψε στο παρελθόν είχε βιντεοσκοπήσει παράνομα αρκετές ταινίες  σε κινηματογράφους του Palm Harbor (Φλόριντα) όπως τα 'Captain America: The First Avenger' και 'Fright Night'.

Τέλος παραδέχτηκε ότι υπήρξε μέλος της πειρατικής ομάδας IMAGiNE από τον Απρίλιο του 2010 μέχρι το Σεπτέμβριο του 2011 και ότι παραβίαζε εν γνώση του τα πνευματικά δικαιώματα για προσωπικό του όφελος.

Τελικά το δικαστήριο επέβαλε στον Ferrer ποινή φυλάκισης 23 μηνών, τρία χρόνια εποπτείας και πρόστιμο $15.000. Θυμίζουμε ότι είναι το πέμπτο μέλος της οργάνωσης που καταδικάζεται μετά τον moderator της ιστοσελίδας Sean Lovelady (23 μήνες), τον administrator Willie Lambert (30 μήνες), τον διαχειριστή του συστήματος Gregory Cherwonik (40 μήνες) και τον βασικό "καμεραμάν" Brad Newell (48 μήνες). Όλοι μαζί υποχρεούνται να καταβάλουν πρόστιμο $450.000.

[via TorrentFreak]

Loading