InSight, η πρώτη εφαρμογή για το Google Glass που σε αναγνωρίζει από τα ρούχα που φοράς

Αφού είδαμε διάφορες παρωδίες για το Google Glass, ας ρίξουμε μια ματιά και σε πιο "σοβαρές" εφαρμογές που ετοιμάζονται για το αμφιλεγόμενο gadget της εταιρείας. Μία από αυτές είναι η εφαρμογή InSight που ετοιμάζει ομάδα από το Duke University με χρηματοδότηση από τη Google.

Google Glass InSight

Ουσιαστικά, πρόκειται για ένα σύστημα αναγνώρισης των φίλων του χρήστη με βάση τα ρούχα που φορούν και απεικόνιση του ονόματος τους στην οθόνη του Google Glass, ακόμη και όταν ο χρήστης δεν βλέπει το πρόσωπο τους. Έτσι, αυτός που φορά τα γυαλιά δε θα ξεχνά ποτέ τα ονόματα τους...

Η εφαρμογή InSight χρησιμοποιεί ένα σύστημα αναγνώρισης του "στυλιστικού αποτυπώματος" κάθε φίλου που επιλέγει ο χρήστης, δημιουργώντας ξεχωριστά προφίλ για τον καθένα ανάλογα με το χρώμα, το ύφασμα και το στυλ ρούχων που φορούν. Η πρώτη δοκιμή σε 15 εθελοντές έδωσε τα σωστά αποτελέσματα στο 93% των περιπτώσεων, ενώ το ποσοστό αναμένεται ότι θα αυξηθεί περισσότερο αν δοθούν περισσότερες πληροφορίες στο προφίλ του κάθε χρήστη.

Βέβαια, δεν φαίνεται να υπάρχει κάποια μεγαλύτερη χρησιμότητα σε μια τέτοια εφαρμογή, αφού οι άνθρωποι προφανώς συνηθίζουν να αλλάζουν ρούχα, αλλά ίσως  θα μπορούσε να αποδειχτεί χρήσιμη σε σώματα ασφαλείας, εργοστάσια και γενικότερα οπουδήποτε χρησιμοποιούνται στολές.

[via NewScientist]

Loading