Η πορεία του Instagram προς την κορυφή [Infographic]

instagram

H εξαγορά της mobile εφαρμογής Instagram από την Facebook έχει σχολιαστεί ποικιλοτρόπως το τελευταίο διάστημα με τους περισσότερους να κάνουν λόγο για την αρχή του τέλους για το δημοφιλές δίκτυο φωτογραφιών. Αν και είναι νωρίς να πούμε κάτι με σιγουριά η πορεία της εφαρμογής μέχρι τώρα κάθε άλλο παρά δυσοίωνη είναι.

Το Instagram λανσαρίστηκε τον Οκτώβριο του 2010 και έκτοτε ξεκίνησε η πορεία προς την κορυφή. Μέχρι τον Φεβρουάριο είχε πλέον 1.75 εκατομμύρια χρήστες και τρεις μήνες αργότερα ο αριθμός αυτός έφτασε τα 4 εκατομμύρια. Μέχρι τώρα η εφαρμογή για το iPhone είχε γίνει 30 εκατομμύρια φορές downloaded ενώ και η Android εφαρμογή που κυκλοφόρησε πριν λίγες μέρες «χτύπησε» τα 5 εκατομμύρια χωρίς πρόβλημα!

Το εντυπωσιακό με την Instagram είναι ότι λίγο πριν την εξαγορά της στο $1 δις είχε συγκεντρώσει νέο γύρο χρηματοδότησης με την αξία της να υπολογίζεται μόλις στα $500 εκατομμύρια. Αυτό σημαίνει ότι η Facebook αγόρασε την εφαρμογή στην διπλάσια αξία της!

Δείτε παρακάτω ένα ενδιαφέρον infographic (κλικ για μεγέθυνση) με την πορεία της εφαρμογής και στο τέλος μην χάσετε την bonus γελοιογραφία του JoyofTech.

Bonus:

[via Mashable, AllThingsD]

Loading