O 64-bit Atom επεξεργαστής της Intel για smartphones και tablets

Intel

H Intel παρουσίασε σήμερα κατά τη διάρκεια του MWC 2014 νέους επεξεργαστές για φορητές συσκευές μπαίνοντας και αυτή στο παιχνίδι της 64-bit αρχιτεκτονικής μετά τις Apple, MediaTek και Qualcomm, παρόλο που το Android ως λειτουργικό δεν διαθέτει ακόμα εγγενή 64-bit υποστήριξη.

Ο πρώτος είναι ο Atom Z3480 - κωδική ονομασία 'Merrifield' - με ταχύτητα στα 2.13GHz που έχει σχεδιαστεί ειδικά για να προσφέρει την ιδανική ισορροπία για γρήγορες αποδόσεις και μεγαλύτερη διάρκεια μπαταρίας σε Android smartphones και tablets. Στα γραφικά έχουμε τον PowerVR Series 6 της πάντα αξιόπιστης Imagination Technologies.

Πρόκειται, επίσης, για τον πρώτο επεξεργαστή της Intel με ενσωματωμένο τσιπ για τη διαχείριση δεδομένων από τους αισθητήρες κίνησης της συσκευής ακόμα και όταν αυτή βρίσκεται σε κατάσταση χαμηλής κατανάλωσης. Οι πρώτες συσκευές με τον Atom Z3480 αναμένονται το δεύτερο τρίμηνο του έτους.

Το δεύτερο μισό του 2014 η Intel θα παρουσιάσει την επόμενη γενιά 64-bit επεξεργαστών Atom με την κωδική ονομασία 'Moorefield' που προσθέτει δύο επιπλέον πυρήνες για έως και 2.3GHz επεξεργαστική απόδοση, βελτιωμένη κάρτα γραφικών και υποστήριξη για γρηγορότερη μνήμη.

[via Intel]

Loading