Η Intel πληρώνει $1.5 δισ. στην Nvidia, μια νέα εποχή ξεκινά!

Nvidia και Intel ήρθαν τελικά σε συμφωνία μετά από μακροχρόνια δικαστική διαμάχη, με τη δεύτερη να συμβιβάζεται τελικά και να πληρώνει $1.5 δισεκατομμύριο στην πρώτη, επειδή χρησιμοποίησε την τεχνολογία γραφικών (πατέντες) της Nvidia στους επεξεργαστές της!

Αυτό που μας ενδιαφέρει περισσότερο, όμως, είναι ότι η Intel θα συνεχίσει να χρησιμοποιεί την τεχνολογία της Nvidia αλλά η συμφωνία αποκλείει την παραγωγή ιδιόκτητων επεξεργαστών, μνημών flash και συγκεκριμένων πλατφόρμων της Intel. Αντίστοιχα, η Nvidia δε θα έχει δικαίωμα να κατασκευάζει chipsets χρησιμοποιώντας την front-side bus (FSB) των επεξεργαστών Intel Core.

Το παράδοξο είναι ότι από αυτή την ιστορία βγαίνουν ωφελημένες και οι δύο εταιρίες, αφού είναι μια πολύ καλή ευκαιρία να ενώσουν τις δυνάμεις τους και την τεχνογνωσία τους για τη δημιουργία ισχυρότατων επεξεργαστών, με την επώνυμια Intel για τους υπολογιστές και με την επωνυμία Nvidia για smartphones/tablets!

Βέβαια, η Nvidia δηλώνει ότι δε θέλει να ασχοληθεί με την κατασκευή chipsets για λογαριασμό της Intel, ενώ δε θα απαγορέψει τη χρήση των Nvidia chipsets στους πρόσφατους επεξεργαστές Intel Sandy Bridge.

[πηγή MacRumors]
Loading