Η Intel ανακοίνωσε τους νέους επεξεργαστές Sandy Bridge [Update]

Ξεκίνησε πριν από λίγο η εκδήλωση Intel Developer Forum (IDF) 2010 και η εταιρία δεν έχασε καθόλου χρόνο, καθώς παρουσίασε τη νέα σειρά επεξεργαστών Core, οι οποίοι είναι βασισμένοι στη νέα αρχιτεκτονική Sandy Bridge 32nm.

Οι νέοι επεξεργαστές Sandy Bridge διαθέτουν ενσωματωμένους μικροεπεξεργαστές γραφικών και με τη νέα αυτή αρχιτεκτονική η Intel ισχυρίζεται ότι η cache μοιράζεται μεταξύ CPU και GPU ακόμα πιο γρήγορα και έξυπνα. Ακόμη, ανανεώθηκε η τεχνολογία Turbo Boost, ενώ υποστηρίζουν πλέον τις τεχνολογίες 3D και Advanced Vector Extension (AVX), μαζί με αποκλειστική επεξεργασία αρχείων media. Παρακάτω μπορείτε να δείτε το StarCraft 2 σε notebook με Sandy Bridge:

Σε ό,τι αφορά τους υπολογιστές desktop, θα υπάρχουν οι επιλογές για επεξεργαστές 65W, 45W και 35W TDP Performance Optimized και Power Optimized, ενώ θα κυκλοφορήσουν εκδόσεις χαμηλότερης ενεργειακής κατανάλωσης για φορητά και all-in-one συστήματα.

Η παραγωγή τους θα ξεκινήσει στο τέλος του 2010 και οι πρώτοι υπολογιστές που θα τους χρησιμοποιούν αναμένονται στις αρχές του 2011.

[πηγή Intel]

About Chris Elpidis

Σχόλια, κριτική, κοπλιμέντα, αφορισμοί, δωροδοκίες και ό,τι άλλο θέλετε στο @celpidis και στο Google+
This entry was posted in Hardware, Intel and tagged , , . Bookmark the permalink.