Νέοι επεξεργαστές Intel Atom CE4200, Stellarton και E600

Η δεύτερη ημέρα της IDF 2010 αφιερώθηκε στους νέους επεξεργαστές χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης Intel Atom x86, για χρήση σε netbooks, καθώς και σε SoC (System-on-Chip) το οποίο θα διαδεχτεί το Atom CE4100 (Sodaville).

Βασισμένο πάντα στη διαδικασία των 45nm, ο επεξεργαστής Intel Atom CE4200 (Groveland) φέρνει νέες μεγάλες βελτιώσεις χάρι στον πυρήνα x86 1.2GHz, με 512KB cache και H.264 video encoding, αναβαθμισμένη ενεργειακή διαχείριση και υποστήριξη μέχρι 8 HD video, γεγονός που τον καθιστά ιδανικό για τηλεοράσεις και media center.

Ακόμη, η Intel ανακοίνωσε το νέο SoC Tunnel Creek Atom E600 χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης, με κυριότερο χαρακτηριστικό τη συμβατότητα με προϊόντα εισόδου/εξόδου (I/O) third-party κατασκευαστών. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να γίνει διασύνδεση του Intel Atom E600 με προϊόντα των Realtek, OKI ή STMicroelectronics, αλλά φυσικά και με το τσιπ I/O EG20T της Intel.

Τέλος, μία ακόμα έκδοση του επεξεργαστή Intel Atom είναι ο Stellarton, με κύριο χαρακτηριστικό του τη δυνατότητα προγραμματισμού, γεγονός που τον καθιστά συμβατό για χρήση σε συσκευές με ειδικές λειτουργίες. Αναμένεται στο πρώτο μισό του 2011.

Advertisements

About Chris Elpidis

Σχόλια, κριτική, κοπλιμέντα, αφορισμοί, δωροδοκίες και ό,τι άλλο θέλετε στο @celpidis και στο Google+
This entry was posted in Hardware, Intel and tagged , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.