Intel, ο κωδικός του μέλλοντος θα βρίσκεται στην παλάμη του χεριού

intel

Ερευνητές στην Intel παρουσίασαν ένα σύστημα το οποίο μπορεί να αναγνωρίσει το μοτίβο των φλεβών στην παλάμη των χεριών μέσω ενός αισθητήρα με απώτερο σκοπό μια νέα τεχνολογία που μπορεί να εξαλείψει τους κωδικούς που χρησιμοποιούμε στην καθημερινότητά μας.

«Σε κανέναν δεν αρέσουν οι κωδικοί. Με αυτόν τον τρόπο απομακρύνεται εντελώς η ιδέα των κωδικών», δήλωσε ο υπεύθυνος της Intel, Justin Rattner, o οποίος ηγείται μιας ομάδας ανθρώπων (ανθρωπολόγων, συγγραφέων επιστημονικής φαντασίας κτλπ) που προσπαθούν να φανταστούν πως οι άνθρωποι θα μπορούσαν να εκμεταλλευτούν τους επεξεργαστές της Intel για την καθημερινότητά τους.

Στην πραγματικότητα συσκευές βιομετρικής αναγνώρισης χρησιμοποιούνται ήδη αλλά η υλοποίηση της Intel πάει ένα βήμα παραπέρα αφού ο συνδυασμός του ενσωματωμένου υλικού και λογισμικού συνδέεται με όλες τις υπηρεσίες -όπως online banking- που μπορεί να χρησιμοποιεί κανείς. Όταν ο χρήστης απομακρυνθεί από τον υπολογιστή, τότε αυτόματα θα διακόπτεται η σύνδεση σε αυτές τις υπηρεσίες.

Και αν η φαντασία σας είναι ολίγον ζωηρή και φοβάστε ήδη σενάρια που έχουν αναπαραχθεί σε ταινίες και αφορούν κομμένα μέλη ανθρώπινου σώματος για τη βιομετρική αναγνώριση η Intel μας καθησυχάζει λέγοντας ότι τέτοιες περιπτώσεις δεν θα λειτουργούν αφού θα πρέπει να υπάρχει ροή αίματος για την πιστοποίηση.

[via Bloomberg]

Loading