Επεξεργαστές Intel Ivy Bridge στα 22nm, με τα νέα 3-D Tri-Gate transistors!

Από τον περασμένο Φεβρουάριο έχουμε πάρει μια ιδέα για τη νέα γενιά επεξεργαστών Intel Ivy Bridge, οι οποίοι θα κατασκευαστούν με την αρχιτεκτονική των 22nm και αναμένονται πριν το τέλος του 2011.

Ωστόσο, η χτεσινή ανακοίνωση της Intel ήρθε να μας αποκαλύψει τη “νέα” τεχνολογία της εταιρίας σε ό,τι αφορά την κατασκευή των 3-D transistor, γνωστή και ως “Tri-Gate”, χάρι στην οποία εκτοξεύεται η απόδοση τους!

Τα 3-D Tri-Gate transistors της Intel δίνουν τη δυνατότητα στον επεξεργαστή να λειτουργεί σε χαμηλότερες τάσεις με μικρότερες απώλειες, παρέχοντας έναν πρωτοφανή συνδυασμό βελτιωμένων επιδόσεων και ενεργειακής απόδοσης σε σύγκριση με τα προηγούμενα transistors.

Οι δυνατότητες αυτές δίνουν στους κατασκευαστές επεξεργαστών την ευελιξία να επιλέξουν transistors για χαμηλή κατανάλωση ή υψηλή απόδοση, ανάλογα με την εφαρμογή.

Τα 3-D Tri-Gate transistors των 22nm, παρέχουν έως και 37% βελτίωση στην απόδοση σε χαμηλή τάση, σε σχέση με τα διδιάστατα transistors των 32nm. Αυτό σημαίνει ότι είναι ιδανικά για χρήση σε μικρές φορητές συσκευές, αφού ξοδεύουν λιγότερο από τη μισή ενέργεια σε σχέση με τα σημερινά δεδομένα!

Ο τρισδιάστατος σχεδιασμός ενισχύει την απόδοση, καθώς τα ηλεκτρόνια κινούνται πλέον σε τρεις επιφάνειες και όχι σε μία, όπως γίνεται δηλαδή στα διδιάστατα transistors.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα η ροή ρεύματος να είναι όσο το δυνατόν μεγαλύτερη στην κατάσταση “on” και όσο το δυνατόν μικρότερη στην κατάσταση “off”. Έτσι περιορίζονται οι απώλειες και αυξάνεται η απόδοση ακόμα και σε χαμηλές τάσεις.

Περισσότερες λεπτομέρειες εδώ.

About Chris Elpidis

Σχόλια, κριτική, κοπλιμέντα, αφορισμοί, δωροδοκίες και ό,τι άλλο θέλετε στο @celpidis και στο Google+
This entry was posted in Hardware, Intel and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.