Η Intel σχεδιάζει να φτάσει μέχρι τα 5nm στην κατασκευή επεξεργαστών

intel

Νέα slides που αποκαλύφθηκαν κατά τη διάρκεια της ετήσιας συνδιάσκεψης των επενδυτών της Intel αποκαλύπτουν ένα ιδιαίτερα φιλόδοξο πλάνο για την εταιρεία. Συγκεκριμένα, η Intel σκοπεύει να μικρύνει την διαδικασία παραγωγής επεξεργαστών μέχρι τα 5nm ενώ τα πρώτα chip κατασκευασμένα στα 10nm αναμένονται το 2015. Υπενθυμίζουμε ότι η τωρινή γενιά επεξεργαστών Ivy Bridge είναι κατασκευασμένη στα 22nm.

O CEO της Intel, Paul Otellini, αναφέρθηκε στα πρωτεία της εταιρείας στην ταχύτατη ανάπτυξη μικρότερων επεξεργαστών σε σχέση με τους ανταγωνιστές εξαιτίας των περίπου $2 δις επενδύσεων τον χρόνο σε έρευνα και ανάπτυξη καθώς και στους περίπου 1,900 πτυχιούχους PhD που εργάζονται στην εταιρεία. Η Intel έχει ήδη ξεκινήσει την κατασκευή εγκαταστάσεων σε τρεις τοποθεσίες για την παραγωγή της επόμενης γενιάς 14nm που αναμένονται την επόμενη χρονιά.

Τέλος, ο Otellini αποκάλυψε ότι η Intel σκοπεύει να αφοσιωθεί στα mobile chip, στα οποία κυριαρχεί μέχρι στιγμής η ARM. Στόχος είναι όχι μόνο να ανταγωνιστεί στα ίσια την ARM αλλά να γίνει πρωτοπόρος στην αγορά στα επόμενα τρία χρόνια.

[via SlashGear]

About Harry Souris

Apple news, reviews and opinion. Guitar geek. Editor of iPhoneHellas.gr, MacUser.gr & TechGear.gr. Follow me on twitter and facebook
This entry was posted in Intel and tagged . Bookmark the permalink.

Comments are closed.