Η Intel ανακοίνωσε επίσημα τις νέες σειρές επεξεργαστών Whiskey Lake (U-Series) και Amber Lake (Y-Series), σχεδιασμένες για χρήση σε λεπτά και πολύ ελαφριά laptops, ενώ τα κυριότερα νέα χαρακτηριστικά τους είναι το ενσωματωμένο gigabit Wi-Fi για σημαντικά βελτιωμένη απόδοση με τα σύγχρονα AC routers και το quad-core audio DSP που επιτρέπει την ευκολότερη αναγνώριση φωνητικών εντολών για τους ψηφιακούς βοηθούς (π.χ. Siri, Alexa, Cortana).

Η σειρά Intel Amber Lake Y-series περιλαμβάνει τους i7-8500Y, i5-8200Y και m3-8100Y και πιθανότατα θα τους δούμε στα νέα MacBook της Apple που θα παρουσιαστούν το φθινόπωρο, ενώ η σειρά Intel Whiskey Lake U-series περιλαμβάνει τους i7-8565U, i5-8265U και i3-8145U, που μοιάζουν ιδανικοί για το νέο MacBook Air.

Σύμφωνα με την Intel, η νέα U-series προσφέρει διπλάσια απόδοση και τρομερή ενίσχυση της παραγωγικότητα για καθημερινό web browsing και δημιουργία περιεχομένου σε σύγκριση με τους επεξεργαστές της προηγούμενης γενιάς. Σε ό,τι αφορά την αυτονομία, αναφέρει ότι τα 2-σε-1 laptops θα μπορούν να προσφέρουν έως και 16 ώρες αυτονομία με μία φόρτιση

Από την άλλη, η Y-series προσφέρει ταχύτερες συνδέσεις Wi-Fi και LTE, υποστηρίζει το πρωτόκολλο PCIe 3ης γενιάς για μεγαλύτερους ρυθμούς μεταφοράς δεδομένων και γενικότερα η απόδοση τους είναι σημαντικά βελτιωμένη σε σύγκριση με την προηγούμενη, μειώνοντας ταυτόχρονα την κατανάλωση. Η χρήση τους θα οδηγήσει στην κατασκευή λεπτότερων laptops με καλύτερη απόδοση και μεγαλύτερη αυτονομία.

This slideshow requires JavaScript.

Advertisements