Σημαντική η συνεισφορά του Internet στην οικονομία της Αγγλίας

web economy

Νέα έρευνα αποκαλύπτει ότι το Διαδίκτυο συνεισφέρει με ποσοστό 8.3 τοις εκατό στην οικονομία της Αγγλίας που καταλαμβάνει την πρώτη θέση ανάμεσα στις χώρες του G20.

Το ποσοστό αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό αν αναλογιστούμε ότι η «οικονομία του Internet» είναι της τάξης των 121 δις λιρών (2010) με περισσότερα από 2,000 λίρες να αντιστοιχούν ανά άτομο.

Οι αριθμοί αυτοί είναι αρκετά μεγαλύτεροι από τους αντίστοιχους τομείς της υγείας, των κατασκευών ή της εκπαίδευσης κάτι που δεν είναι ιδιαίτερα περίεργο μιας και στην Αγγλία υπάρχουν περισσότερα online καταστήματα από οποιαδήποτε άλλη χώρα.

Πιο συγκεκριμένα, το 13.5 τοις εκατό των συνολικών αγορών της χώρας πραγματοποιήθηκαν μέσω διαδικτύου το 2010, ποσοστό που αναμένεται να σκαρφαλώσει στο 23 τοις εκατό μέχρι το 2016 όπου ο συνολικός τζίρος εκτιμάται ότι θα ανέρχεται στα 221 δις λίρες.

Τα νούμερα αυτά μεταφράζονται σε ετήσιο ποσοστό ανάπτυξης 11 τοις εκατό και για να έχουμε μια γενικότερη εικόνα το αντίστοιχο ποσοστό για τις ΗΠΑ ανέρχεται στα 5.4 τοις εκατό και για την Κίνα στο 6.9 τοις εκατό.

Και σε μια πιο χαρούμενη νότα η έρευνα περιλαμβάνει μερικά ενδιαφέροντα ποσοστά σχετικά με το πόσο διατεθειμένοι είναι οι άνθρωποι να διατηρήσουν την σύνδεση στο Internet. Συγκεκριμένα, το ένα τέταρτο των ερωτηθέντων δήλωσε ότι θα σκεφτόταν σοβαρά να εγκαταλείψει το sex για ένα χρόνο έτσι ώστε να διατηρήσει την σύνδεση στο Internet, 65 τοις εκατό θα εγκατέλειπαν το αλκοόλ, 76 τοις εκατό την σοκολάτα και 78 τοις εκατό τον καφέ.

via BBC

Loading