Η Microsoft αναλύει τον Internet Explorer 10 στα Windows 8 [Video]

IE10

Συμπληρώνοντας δύο βδομάδες από την κυκλοφορία των Windows 8 Consumer Preview η Microsoft περιγράφει το σκεπτικό πίσω από την δημιουργία της Metro έκδοσης του Internet Explorer 10.

H Microsoft έχει επενδύσει πολλά πάνω στην νέα αυτή έκδοση τόσο στην γενικότερη απόδοση και απόκριση της εφαρμογής όσο και στις βελτιώσεις ασφαλείας.

Για παράδειγμα, οι βελτιώσεις περιλαμβάνουν απλές κινήσεις swipe (σε multitouch οθόνη) μπρος και πίσω για την επίτευξη της λειτουργίας των κουμπιών back/forward σε έναν παραδοσιακό browser. Σε περίπτωση που υπάρχει ποντίκι η ίδια λειτουργία επιτυγχάνεται με mouse over στην αντίστοιχη περιοχή δεξιά και αριστερά της οθόνης του IE10.

O IE10 εκμεταλλεύεται τα tiles του λειτουργικού χρησιμοποιώντας τα ως ιστοσελίδες μέσα στον browser υποδεικνύοντας συχνά επισκεπτόμενες τοποθεσίες και bookmarks. Οι χρήστες, μάλιστα, μπορούν να κάνουν 'pin' ιστοσελίδες και εκτός του IE10 απευθείας στην Start Screen. Οι σελίδες αυτές θα ξεχωρίζουν με το κατάλληλο χρώμα και favicon ενώ μπορεί να περιέχονται και υπενθυμίσεις ή μηνύματα ανάλογα με το είδος της σελίδας.

Όσον αφορά το θέμα της ασφάλειας ο IE10 περιέχει το "Enhanced Protected Mode" για την απομόνωση κάθε σελίδες σε ξεχωριστό tab. Η λειτουργία InPrivate έχει αναβαθμιστεί επιτρέποντας το χαρακτηριστικό ανά tab και όχι ανά session. Η δυνατότητα αυτή, μάλιστα, θα προσφερθεί και στους χρήστες του IE10 για τα Windows 7 σε μελλοντική αναβάθμιση.

Γενικά πρόκειται για ένα ενδιαφέρον δημοσίευμα στον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί ο IE10. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα εδώ στην επίσημη ιστοσελίδα της Microsoft και να δείτε το παρακάτω βίντεο:

 

 

Loading