Όπως αναφέραμε προηγουμένως, η Microsoft αποκαλύπτει την πρώτη beta έκδοση του browser Internet Explorer 9, ο οποίος σύμφωνα με την εταιρία "ομορφαίνει το Ίντερνετ". Η παρουσίαση του γίνεται αυτή τη στιγμή στο Design Concourse Center του San Francisco όπου έχει παρευρεθεί μεγάλο πλήθος δημοσιογράφων και προγραμματιστών.

Ο αντιπρόεδρος του Internet Explorer, Dean Hachamovitch δήλωσε:

"Ο browser είναι το σκηνικό του Ίντερνετ. Για αυτό το λόγο επανιδρύσαμε τον Internet Explorer, ο οποίος είναι πλέον συμβατός με τα νέα web standards, όπως το HTML5, αλλά έχει και τη δυνατότητα να μετατρέπει οποιαδήποτε ιστοσελίδα σε εφαρμογή του Windows taskbar. Οποιαδήποτε ιστοσελίδα που είναι βελτιστοποιημένη για τον IE9 μπορεί να παρέχει ένα γρήγορο menu με τις δημοφιλέστερες ιστοσελίδες"

Ο στόχος του IE9 είναι ο καθημερινός κοινός χρήστης, γεγονός που μπορεί να ακούγεται ενοχλητικό για εμάς που έχουμε ταυτόχρονα ανοικτα καμιά 20αριά tabs. Ωστόσο, τα tabs τοποθετούνται πλέον στη δεξιά πλευρά της μπάρας γραφής των διευθύνσεων, με αποτέλεσμα να μειώνεται ο χώρος που καταλαμβάνουν, ενώ για να αποφεύγεται η υπερφόρτωση, ταξινομούνται σε ομάδες στο taskbar.

Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα του IE9 είναι το hardware acceleration, για το οποίο η Microsoft πραγματοποίησε πληθώρα δοκιμών που έδειξαν ότι ο IE9 μπορεί να διαχειριστεί γραφικά, video και κείμενο πολύ πιο γρήγορα από τους ανταγωνιστές Chrome και Firefox.

Η beta έκδοση είναι ήδη διαθέσιμη για download, οπότε μπορείτε να τον περιεργαστείτε με την ησυχία σας και να βγάλετε τα δικά σας συμπεράσματα. Θα καταφέρει η Microsoft να μπει ξανά δυναμικά στο χώρο των web browsers;

Advertisements